ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι μας διδάσκει ο Άγιος Βασίλης για την καλή ζωή!

Είτε πιστεύεστε στην ύπαρξή του είτε όχι, ο Άγιος Βασίλης είναι αναμφίβολα μια παραδοσιακή φιγούρα που κυριαρχεί την εποχή των Χριστουγέννων.

Τι μας διδάσκει ο Άγιος Βασίλης για την καλή ζωή!

Είτε πιστεύεστε στην ύπαρξή του είτε όχι, ο Άγιος Βασίληςείναι αναμφίβολα μια παραδοσιακή φιγούρα που κυριαρχεί την εποχή τωνΧριστουγέννων.


Ο συμπαθής γενειοφόρος με τα κόκκινα έχει μάλιστα πολλά να μαςδιδάξει για την κοινωνικότητα και την ευτυχία.


Είναι αποτελεσματικός στην κοινωνική δικτύωση

Περιτριγυρίζεται από ξωτικά και ταράνδους, ενώ τον λατρεύουντα παιδιά όλου του κόσμου. Επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν ότι οι ισχυροίκοινωνικοί δεσμοί συμβάλλουν σημαντικά στη μακροζωία. Μάλιστα, μελέτη πουδημοσιεύεται στο έγκριτο περιοδικό της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Επιστημών PLoSMedicine δείχνει ότι οι κοινωνικοί δεσμοί παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο στηνυγεία του ατόμου όσο και η αποχή από το κάπνισμα.


Είναι πάντα χαρούμενος

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2007 δείχνει ότι ο ενθουσιασμός,η ελπίδα και η χαρά της ζωής μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο καρδιαγγειακώνπαθήσεων. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ υποστηρίζουν ότι ησυναισθηματική ισορροπία παίζει σημαντικότατο ρόλο στην καλή υγεία της καρδιάς.


Γνωρίζει την αξία της γενναιοδωρίας

Όταν μοιραζόμαστε το χρόνο, την ενέργεια ή τα χρήματά μας, ταοφέλη για την υγεία μας είναι σημαντικά, τονίζουν οι ερευνητές. Το αποτέλεσμα μιαςγενναιόδωρης πράξης είναι το μειωμένο στρες, η μακροζωία και η καλύτερη ψυχικήυγεία.


Δεν κάνει δουλειά γραφείου



Η καθιστική ζωή σχετίζεται άμεσα με τον αυξημένοκίνδυνο διαβήτη, τον καρκίνο και τον πρόωρο θάνατο. Ο Άγιος Βασίλης όμως δενανησυχεί, καθώς η δουλειά του απαιτεί πολλές μετακινήσεις και σωματική άσκησημέσα και έξω από τις καμινάδες!