ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τέλος στις καθημερινές ενέσεις με την κάψουλα ινσουλίνης

Ερευνητές από το ινδικό Εθνικό Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Εκπαίδευσης και Έρευνας ανέπτυξαν μία πρωτοποριακή μέθοδο χορήγησης της ινσουλίνης μέσω τους στόματος με κάψουλες, βάζοντας τέλος στις καθημερινές ενέσεις, σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Biomacromolecules.

Τέλος στις καθημερινές ενέσεις με την κάψουλα ινσουλίνης

Ερευνητές από το ινδικό Εθνικό Ινστιτούτο ΦαρμακευτικήςΕκπαίδευσης και Έρευνας ανέπτυξαν μία πρωτοποριακή μέθοδο χορήγησης τηςινσουλίνης μέσω τους στόματος με κάψουλες, βάζοντας τέλος στις καθημερινέςενέσεις, σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Biomacromolecules.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες κάλυψαν την ινσουλίνη μελιποσώματα και πολυ-ηλεκτρολύτες, καθώς και με φολικό οξύ.

Μέχρι σήμερα αυτή η μέθοδος χορήγησης ήταν αδύνατη, καθώς τα πεπτικά ένζυμα διασπούν την ινσουλίνηπροτού απορροφηθεί από το σώμα, αλλά και επειδή είναι πολύ δύσκολο να περάσει ηινσουλίνη στο αίμα από το έντερο.

Οι ερευνητές πειραματίστηκαν με ποντίκια, διαπιστώνοντας ότιτα επίπεδα της γλυκόζης στον οργανισμό τους μειώθηκαν αρκετά και μάλιστα σχεδόνόσο μειώνονται όταν η ουσία χορηγείται σε ενέσιμη μορφή.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική έκθεση, η εξέλιξηαυτή ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία μιας θεραπείας που θα χορηγείται απότο στόμα και θα απαλλάξει τους ασθενείς από την ταλαιπωρία που υφίστανται λόγωτων ενέσεων που πρέπει να κάνουν σε καθημερινή βάση.