ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελεύθερος με εγγύηση 150.000 ευρώ ο Τομπούλογλου

Ελεύθερος με εγγύηση 150.000 ευρώ, είναι ο πρώηνδιοικητής του νοσοκομείου Αγλαία Κυριακού Χάρης Τομπούλογλου, μετά την χθεσινήαπολογία στο γραφείο  της Ανακρίτριας, γιατην υπόθεση χρηματισμού του από διαφημιστική εταιρεία.
Ελεύθερος με εγγύηση 150.000 ευρώ ο Τομπούλογλου

Ελεύθερος με εγγύηση 150.000 ευρώ, είναι ο πρώηνδιοικητής του νοσοκομείου Αγλαία Κυριακού Χάρης Τομπούλογλου, μετά την χθεσινήαπολογία στο γραφείο της Ανακρίτριας, γιατην υπόθεση χρηματισμού του από διαφημιστική εταιρεία.

Επιπλέον στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν οιπεριοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικήςεμφάνισης δυο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Νωρίτερα είχε απολογηθεί και ο φερόμενος ως συνεργόςτου κ. Τομπούλογλου, για τον οποίο ο ίδιος ο πρώην κρατικός αξιωματούχος υποστηρίζειότι δεν έχει ποινική εμπλοκή στην υπόθεση των χρημάτων.

Είχε προηγηθεί η καθαίρεση του Χάρη Τομπούλογλου αποτην θέση του Προέδρου και μέλους του Δ.Σ. του νοσοκομείου Παίδων ΑγλαϊαΚυριακού, από το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου, το οποίο συνεδρίασε τηνΠαρασκευή, παρουσία του υπουργού Υγείας, Α. Γεωργιάδη, του Γενικού Γραμματέα,Π. Καλλίρη και του Διοικητή Πρωτοβάθμιας Υγείας Περιφέρειας Αττικής, Β.Κοντοζαμάνη.

Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε και η παραχώρηση τωνδιαχειριστικών αρμοδιοτήτων στον κοινό διοικητή, των Νοσοκομείων «Αγία Σοφία»και «Αγλαΐα Κυριακού» και την αναπληρώτρια διοικήτρια. Χρέη προέδρου τουΔιοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» έως ότουεκλεγεί ο νέος πρόεδρος, θα εκτελεί η αντιπρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείουΠαίδων Αγλαΐα Κυριακού, Μαριόγκα Φραγκάκη.

Άμεση ήταν επίσης η αντίδραση του διευθύνοντοςσυμβούλου της Εθνικής Τράπεζας κ. Αλέξανδρου Τουρκολιά, στο θέμα του προέδρουτου Παίδων Χάρη Τομπούλογλου. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη ενεργοποιήθηκαν οιδιαδικασίες για την απομάκρυνση του κ. Τομπούλογλου από την Εθνική όπουεργάζεται ως υπάλληλος. Πηγές της ΕΤΕ αναφέρουν ότι πρόκειται για χαμηλόβαθμο υπάλληλος τηςτράπεζας. Ανήκε στο σωματείο των μη πτυχιούχων υπαλλήλων, με έντονησυνδικαλιστική δραστηριότητα.