ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΟΠΥΥ: διευκρινίσεις για την νοσηλεία του ειδικού φρουρού

Διευκρινίσεις αναφορικά μετην υπόθεση της αναζήτησης, από τον ΟΠΑΔ, επιστροφής χρημάτων για την νοσηλείατου άτυχου ειδικού φρουρού που τραυματίστηκε βαρύτατα  στην επιχείρηση των Ζωνιανών το 2007, δίνει ο ΕΟΠΥΥ.
ΕΟΠΥΥ: διευκρινίσεις για την νοσηλεία του ειδικού φρουρού

Διευκρινίσεις αναφορικά μετην υπόθεση της αναζήτησης, από τον ΟΠΑΔ, επιστροφής χρημάτων για την νοσηλείατου άτυχου ειδικού φρουρού που τραυματίστηκε βαρύτατα στην επιχείρηση των Ζωνιανών το 2007, δίνει ο ΕΟΠΥΥ.

Ο ΟΠΑΔ, όπως αναφέρει, χρηματοδότησε την μετάβαση στο εξωτερικό του ιδίου και του συνοδού τουπροκαταβολικά με το ποσό των 390.000 ευρώ τόσο για την νοσηλεία όσο και για τα έξοδα διαμονής.

Μετά τοπέρας της νοσηλείας και την εκκαθάριση των δαπανών, εκκρεμούσε το ποσό των 14.680 ευρώ, για το οποίο δεν δόθηκαν στονΟΠΑΔ παραστατικά, με αποτέλεσμα το ποσό αυτό να μην εγκριθεί από την ΥπηρεσίαΔημοσιονομικού Ελέγχου.

Η ΔιεύθυνσηΟικονομικού του ΟΠΑΔ απέστειλε στις 11/3/2011 ατομική ειδοποίηση προκειμένου ναδικαιολογηθεί ή να επιστραφεί το ποσό από την οικογένεια. Στην συνέχεια μεδεδομένο ότι δεν υπήρξε απάντηση η ίδια η Υπηρεσία προχώρησε στις απαραίτητεςενέργειες για αναγκαστική είσπραξη μέσω Δ.Ο.Υ. με τις διατάξεις του ΚΕΔΕ.

Σε κάθε περίπτωση ο ΕΟΠΥΥ ως καθολικόςδιάδοχος των υποθέσεων νοσηλείας του ΟΠΑΔ παρακολουθεί την εξέλιξη τηςυπόθεσης.

Η όποια παρέμβασή του θα στηρίζεται στη νομιμότητααλλά και στην ευαισθησία που πρέπει να επιδείξει για την περίπτωση του άτυχουειδικού φρουρού που τραυματίστηκε τόσο σοβαρά την ώρα του καθήκοντος του.

Εξάλλου, σε ερώτηση δημοσιογράφου, εάν η ηγεσία τιου υπουργείου Υγείας προτίθεται να κάνει κάτι για την οικογένεια του ειδικού φρουρού που τραυματίστηκε σταΖωνιανά, ο υπουργός Υγείας, δήλωσε:

«Έχω ήδη επικοινωνήσει από χθες,μόλις ενημερώθηκα για το θέμα, με τον κ. Λαζαρίδη. Υπάρχει ένα γραφειοκρατικόζήτημα το οποίο θα επιλύσουμε σε κάθε περίπτωση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οειδικός φρουρός τραυματίστηκε εν ώρα καθήκοντος».