ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δέκα συνήθη όνειρα και η ερμηνεία των ειδικών

Δέκα συνήθη όνειρα και η ερμηνεία των ειδικών

Για ενενήντα περίπου λεπτά με δύο ώρες κάθε βράδυ, κάθε άνθρωπος ονειρεύεται. Μερικές φορές στα όνειρα εκτυλίσσονται καθημερινές ιστορίες, όμως άλλες φορές οι εικόνες κρύβουν αινίγματα και ανησυχίες.

Για ενενήντα περίπου λεπτά με δύο ώρες κάθε βράδυ, κάθε άνθρωπος ονειρεύεται. Μερικές φορές στα όνειρα εκτυλίσσονται καθημερινές ιστορίες, όμως άλλες φορές οι εικόνες κρύβουν αινίγματα και ανησυχίες.

«Τα όνειρα είναι μια παγκόσμια γλώσσα που δημιουργεί σύνθετες εικόνες των συναισθημάτων μας», δηλώνει η ψυχολόγος Σούζαν Μπαράτζια. Η Μπαράτζια εργάζεται για την εταιρεία DreamsCloud, η οποία παρέχει αναλυτικά δεδομένα σχετικά με τα όνειρα και τη σημασία τους.

Η ψυχολόγος δηλώνει πως δεν υπάρχει μία και μοναδική ερμηνεία για ένα όνειρο, όμως υπάρχει ένα γενικά αποδεκτό νόημα.

Δείτε ποιες είναι οι ερμηνείες που δίνει για δέκα συνηθισμένα όνειρα.

1. ΚυνηγητόΕπειδή το άγχος που αισθανόμαστε είναι αρκετά αληθοφανές, είναι πιο εύκολο να θυμόμαστε το όνειρο την επόμενη ημέρα. Συχνά, η αιτία που πυροδοτεί αυτά τα όνειρα πηγάζει από κάτι που μας τρομάζει στην πραγματική ζωή.

2. ΝερόΤο νερό συχνά αντιπροσωπεύει τα βαθύτερα συναισθήματά μας. Το κρυστάλλινο νερό ή η φουρτουνιασμένη θάλασσα είναι μια εικόνα για το πόσο αποτελεσματικά διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας.

3. ΠρόσωπαΟι άλλοι άνθρωποι που βλέπουμε στα όνειρά μας είναι μια αντανάκλαση κάθε πτυχής του εαυτού μας. Κάθε άτομο σχετίζεται άμεσα με στοιχεία του χαρακτήρα μας που έχουμε παραμελήσει. Για παράδειγμα, ένα όνειρο που περιλαμβάνει τον ερωτικό σύντροφο συμβολίζει συνήθως ένα κομμάτι του εαυτού μας που δεν έχουμε καλλιεργήσει.

4. Σχολείο ή σχολική τάξηΕίναι το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της μεταφορικής σημασίας των ονείρων. Ένα σχολικό διαγώνισμα μπορεί να αντιπροσωπεύει ένα μάθημα ζωής από το παρελθόν μας.

5. ΠαράλυσηΟι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι το σώμα βρίσκεται πράγματι σε κατάσταση παράλυσης κατά τη μετάβαση από το ένα στάδιο του ύπνου στο άλλο και το φαινόμενο αυτό μπορεί να εμφανιστεί σε ένα όνειρο. Ένα όνειρο στο οποίο δεν μπορούμε να κουνηθούμε μπορεί επίσης να αντιπροσωπεύει την απώλεια ελέγχου που νιώθουμε στην πραγματική ζωή.

6. ΘάνατοςΟ θάνατος στα όνειρα αντιπροσωπεύει τις μεγάλες αλλαγές που βιώνουμε στην πραγματική ζωή.

7. ΠτώσειςΟι πτώσεις και το αποτέλεσμά τους αντιπροσωπεύουν την αυτοπεποίθηση που αισθανόμαστε για την επίτευξη των στόχων μας. Μερικές φορές, αυτά τα όνειρα δίνουν ένα αίσθημα γαλήνης και χαλάρωσης.

8. ΜωράΤο μωρό στο όνειρο δείχνει κάτι καινούριο που ήρθε ή θα έρθει στη ζωή μας. Μπορεί να πρόκειται για μια καινούρια δουλειά ή μια καινούρια σχέση.

9. Φαγητό


Το φαγητό συμβολίζει την ενέργεια και τη γνώση και σχετίζεται άμεσα με τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Μπορεί να υποδηλώνει την ανάγκη για νέα ενδιαφέροντα και αλλαγές.

10. ΣεξΤο σεξ στα όνειρα είναι μια απελευθέρωση της ερωτικής επιθυμίας. Τέτοια όνειρα μπορεί επίσης να συμβολίζουν τις στενές σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω μας.

BEST OF NETWORK

Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο: «Πριν από το τέλος του 2020 τα εμβόλια στην Ελλάδα»

Σύλληψη Νότη Σφακιανάκη: Καρέ - καρέ η μεταφορά του στον Εισαγγελέα (pics)

Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: Δεν μιλάω για άνοιγμα μέχρι τον Μάρτιο - Ο ιός δείχνει τα δόντια του

Σχολεία - Ζαχαράκη: «Στο τέλος της εβδομάδας θα αποφασίσουμε για το άνοιγμα»

Ντονμέζ: Τι βρήκε το Oruc Reis στο Αιγαίο

Ειδική αποζημίωση: Πόσα χρήματα θα λάβουν οι εργαζόμενοι σε αναστολή το Δεκέμβριο

Καστελόριζο: Η συγκινητική αλλαγή φρουράς με τον Εθνικό Ύμνο (vid)

Εμβόλιο κορονοϊού: Πώς θα αποφευχθούν οι ουρές και ο συνωστισμός

Καιρός - Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Βαρομετρικό χαμηλό σαρώνει τη χώρα - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Ποιες αποδείξεις θα μετρούν διπλά για την έκπτωση φόρου

Τζο Μπάιντεν: Γιατί θα κυκλοφορεί για αρκετές εβδομάδες με ειδική μπότα

Formula1: Το πρώτο βίντεο του Ρομέν Γκροζάν από το νοσοκομείο - «Είμαι περίπου καλά»