ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο για 200 οικογένειες στην Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησε χθες  η περίοδος του πρώτου εξαμήνου του 2014 του προγράμματος «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, 200 άπορες οικογένειες εξυπηρετούνται κάθε εξάμηνο, με την επίδειξη ειδικής κάρτας.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο για 200 οικογένειες στην Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησε χθες η περίοδος του πρώτου εξαμήνου του 2014 του προγράμματος «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, 200 άπορες οικογένειες εξυπηρετούνται κάθε εξάμηνο, με την επίδειξη ειδικής κάρτας.

Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» λειτουργεί από το 2010 και στεγάζεται σε χώρο επί της οδού Μοναστηρίου 124. Παρέχει, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στους δικαιούχους είδη παντοπωλείου, απορρυπαντικά, κατεψυγμένα προϊόντα, ενδύματα, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια κ.λ.π. σε οικογένειες αλλά και μεμονωμένα άτομα που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

«Με το πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου, δίνεται η δυνατότητα σε συνανθρώπους μας που πλήττονται από την οικονομική κρίση να έχουν με αξιοπρέπεια την πρόσβαση σε είδη πρώτης ανάγκης και μάλιστα σε ποσότητες ανάλογες με τις ανάγκες της κάθε οικογένειας», σημείωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα και πρόσθεσε: «ο Δήμος Θεσσαλονίκης, εκτός από το πρόγραμμα αυτό, φροντίζει με δράσεις και ανάπτυξη δομών για την στήριξη και ανακούφιση των κοινωνικά ευπαθών ομάδων πληθυσμού».