ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυξάνεται η φροντίδα στους χώρους εργασίας

Iδιαίτερη σημασία αποκτά τοθέμα της φροντίδας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, όπως προκύπτει από έρευνα μεταξύ 1.500 εταιριώνστην Γερμανία, εκ των οποίων το 36% προέρχονται από τη Βαυαρία και τη ΒάδηΒυρτεμβέργη. 

 

Αυξάνεται η φροντίδα στους χώρους εργασίας

Iδιαίτερη σημασία αποκτά τοθέμα της φροντίδας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας.

Αυτό προκύπτει σε έρευνα μεταξύ 1.500 εταιριώνστην Γερμανία, εκ των οποίων το 36% προέρχονται από τη Βαυαρία και τη ΒάδηΒυρτεμβέργη.

Μεταξύ των αποτελεσμάτων και σύμφωνα με το Γενικόπροξενείο της Ελλάδας στο Μόναχο, προκύπτει ότι το 90% των ερωτώμενων εταιρειώνσχεδιάζει ή έχει τουλάχιστον ένα πρόγραμμα φροντίδας της υγείας τωνεργαζομένων.

Το 70% έχει φροντίσει για εργονομικό εξοπλισμόγραφείου. Το 45% προσφέρει εξετάσεις και εμβολιασμούς στους χώρους εργασίας ή σχεδιάζει να το κάνει.

Αξίζει σε ακόμη να σημειωθεί, ότι το 90% τωνεταιρειών αρνείται την εισαγωγή νομοθεσίας σχετικά με την ψυχική υγεία τωνεργαζομένων.

Ισως τελικά δεν είναι μακριά η στιγμή, που οιεπικεφαλής των τμημάτων Ανθρωπίνων Πόρων των επιχειρήσεων, μαζί με τοβιογραφικό που θα λαμβάνουν, να συντάσσουν και μία δήλωση την οποία θαυπογράφουν από κοινού με τους εργαζόμενους σε θέματα ατομικής και δημόσιαςυγείας αλλά και υγιεινής.