ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συμβουλευτική γραμμή για τις θηλάζουσες μητέρες στο 10525

H «Αλκυόνη-εθνική πρωτοβουλία προαγωγής του μητρικού θηλασμού», θέτει σε λειτουργία τη νέα πανελλαδική τηλεφωνική γραμμή 10525  για τις θηλάζουσες μητέρες και τους επαγγελματίες υγείας, προσφέροντας σωστή και υπεύθυνη πληροφόρηση για το θηλασμό.
Συμβουλευτική γραμμή για τις θηλάζουσες μητέρες στο 10525

H «Αλκυόνη-εθνική πρωτοβουλία προαγωγής του μητρικούθηλασμού», θέτει σε λειτουργία τη νέα πανελλαδική τηλεφωνική γραμμή 10525 για τις θηλάζουσες μητέρες και τουςεπαγγελματίες υγείας, προσφέροντας σωστή και υπεύθυνη πληροφόρηση για τοθηλασμό.


Η νέα πανελλαδική γραμμή επικοινωνίας 10525 στελεχώνεται απόέμπειρο επιστημονικό προσωπικό, μαίες και παιδιάτρους και παρέχει ενημέρωση καισυμβουλές σχετικά με το θηλασμό.


Η γραμμή λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00 –17:00. Οι κλήσεις είναι εμπιστευτικές και χρεώνονται με κόστος μία αστικήμονάδα.


Η πρωτοβουλία ανήκει στη Διεύθυνση Κοινωνικής καιΑναπτυξιακής Παιδιατρικής του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, η οποία υλοποιείμε την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας και τη συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ τοέργο «ΑΛΚΥΟΝΗ:ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ».


Κύριος στόχος του έργου αποτελεί η αύξηση του ποσοστού τουΜητρικού Θηλασμού αλλά και της διάρκειάς του στην Ελλάδα.