ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρόγραμμα Υγείας του Δ. Αθηναίων για τους ανασφάλιστους

Δράσεις για την πρόληψησοβαρών ασθενειών σε όλους όσοι δεν έχουν πρόσβαση στην σύστημα υγείας, τουςάνεργους και τους ανασφάλιστους, προωθεί ο δήμαρχος  Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.
Πρόγραμμα Υγείας του Δ. Αθηναίων για τους ανασφάλιστους

Δράσεις για την πρόληψησοβαρών ασθενειών σε όλους όσοι δεν έχουν πρόσβαση στην σύστημα υγείας, τουςάνεργους και τους ανασφάλιστους, προωθεί ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης. Το πρόγραμμα τουδήμου Αθηναίων εφαρμόζεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τους«Συμμάχους Υγείας», με επικεφαλής τον καθηγητή κ.Γιάννη Τούντα.

Μέσω του προγράμματος, οιανασφάλιστοι θα έχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας (κλινική εξέταση -εργαστηριακές εξετάσεις) από ομάδα γιατρών με επικεφαλής την Παθολόγο -Επιδημιολόγο, επίκουρη καθηγήτρια κυρία Θεοδώρα Ψαλτοπούλου. Επίσης, θα υπάρχειδυνατότητα ψυχολογικής υποστήριξης, όσων έχουν ανάγκη, από ομάδα επιστημόνωνυπό τον αναπληρωτή καθηγητή Ψυχιατρικής του πανεπιστημίου Αθηνών κ. ΠαύλοΣακκά.

Επιπλέον, όσοι πάσχουναπό παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος και παρουσιάζουν επιδείνωση τοτελευταίο χρονικό διάστημα, κυρίως λόγω του φαινομένου της αιθαλομίχλης, οιδημότες της Αθήνας θα μπορούν να υποβάλλονται σε σπιρομέτρηση (εξέταση για τηναναπνευστική λειτουργία). Τις εξετάσεις θα κάνουν γιατροί, υπό την καθοδήγησητης πνευμονολόγου κυρίας Ιωάννας Νικολούτσου και του επικεφαλής των ΔημοτικώνΙατρείων, πνευμονολόγου, κ. Νίκου Παπαναστασίου. Οι γιατροί θα παρέχουν επίσηςβοήθεια, σε όσους το επιθυμούν, να διακόψουν την κακή συνήθεια του καπνίσματος.