ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκδήλωση για το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο Ίλιον

Μεσκοπό την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Ιλίου, θα πραγματοποιηθείτην Τετάρτη 29 Ιανουαρίου εκδήλωση στο καφέ Baroom
Εκδήλωση για το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο Ίλιον

Μεσκοπό την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Ιλίου, θα πραγματοποιηθείτην Τετάρτη 29 Ιανουαρίου εκδήλωση στο καφέ Baroom (Αιμιλίου Βεάκη 54,Περιστέρι) στις 10 το βράδυ. Τοκοινωνικό παντοπωλείο εντάσσεται στο πρόγραμμα Κοινωνικές Δομές ΑντιμετώπισηςΦτώχειας - "Ίλιον Στήριξη", το οποίο λειτουργεί από τον Αύγουστο του2013 στο δήμο Ιλίου.

Πιοσυγκεκριμένα, η ΚΣΔΕΟ "ΕΔΡΑ", στα πλαίσια της ευρύτερης κοινωνικήςπολιτικής και ευαισθητοποίησης που τη διακρίνει, ξεκίνησε την υλοποίηση τουπρογράμματος Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης Φτώχειας με συμπράττοντα φορέα το δήμοΙλίου με στόχο την καταπολέμηση του φαινομένου της φτώχειας στο συγκεκριμένο δήμο.

Σκοπόςτου προγράμματος είναι η λειτουργία ενός διευρυμένου δικτύου ΚοινωνικήςΠροστασίας με ανάπτυξη και βελτίωση Κοινωνικών Δομών, στο πλαίσιο του οποίουέχουν αναπτυχθεί: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Δομή Παροχής Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο,Τράπεζα Χρόνου και Γραφείο Διαμεσολάβησης.

Μέσααπό ενέργειες υλικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης καθώς και πληροφόρησης - οι οποίες παρέχονται από τοεπιστημονικό προσωπικό των ανωτέρω Κοινωνικών Δομών προς τους ωφελούμενους-προωθείται η ενδυνάμωση, η υποστήριξη και η κοινωνική ενίσχυση ευπαθώνκοινωνικά ομάδων και ατόμων που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας στο δήμοΙλίου.

Τοπρόγραμμα εξυπηρετεί ήδη εκατοντάδες δημότες και κατοίκους του δήμου, ενώ όσον αφορά το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ησυγκεκριμένη δομή εξυπηρετεί ήδη 190 άτομα μηνιαίως.