ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Υγεία 13 εκατ. ευρώ από τις μίζες των εξοπλιστικών

Στην υγεία θα διατεθεί το μεγαλύτερο ποσό από τις μίζες των 17,6 εκατ. ευρώ, δηλαδή τα 13 εκατ. ευρώ, ενώ η παιδεία θα λάβει 4 εκατ. ευρώ. 

Στην Υγεία 13 εκατ. ευρώ από τις μίζες των εξοπλιστικών

Στην υγεία θα διατεθεί το μεγαλύτερο ποσό από τις μίζες που πραγματοποίησαν τα άτομα που κατηγορούνται αυτήν την στιγμή για την ανάμειξή τους στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Συγκεκριμένα, στην υγεία θα κατευθυνθεί το μεγαλύτερο ποσό από τα 17,6 εκατ. ευρώ που συγκεντρώθηκαν από τις μίζες, δηλαδή ποσό 13 εκατ. ευρώ ενώ η παιδεία θα λάβει 4 εκατ. ευρώ. Τα 13 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν σε ανασφάλιστους και άτομα που έχουν ανάγκη από χειρουργικές επεμβάσεις.

Αυτό έγινε γνωστό, μετά από σύσκεψη που πραγματοποήθηκε στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταικούρα, στην οποία παρόντες ήταν επίσης οι υπουργοί Υγείας και Παιδείας κ.κ. Α. Γεωργιάδης, Κ. Αρβανιτόπουλος και ο υφυπουργός Υγείας κ. Α. Μπέζας.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, μετά την συνάντηση, «Σήμερα οι ανασφάλιστοισυμπολίτες μας, οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που μέσα στην κρίση έχασαν τηνασφαλιστική τους κάλυψη, δεν μπορούν να κάνουν τακτικά προγραμματισμέναχειρουργεία στα νοσοκομεία, παρά μόνοόταν φτάσει η ασθένειά τους σε προχωρημένο στάδιο και προχωρήσουν στην εισαγωγήτους μέσω των επειγόντων περιστατικών.

Αυτά τα χρήματα θαμπουν σε ειδικό λογαριασμό και, σε συνεργασία με την Υγειονομική Επιτροπή τουΕΟΠΥΥ, θα εκδώσουμε επείγουσα εγκύκλιο σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας,ώστε όσοι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας έχουν προβλήματα υγείας και χρήζουντακτικού χειρουργείου για την αντιμετώπισή τους, να μπορούν να απευθυνθούνπλέον στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία μέσω αυτού του ειδικού λογαριασμού θααναλάβουν το κόστος του χειρουργείου και της θεραπείας που ακολουθεί τηνεπέμβαση».

Οπως τονίστηκε στην συνάντηση, όλα τα χρήματα που θασυγκεντρώνονται από εδώ και πέρα στον ειδικό λογαριασμό του Γενικού Λογιστηρίουτου Κράτους, από παράνομο πλουτισμό και έκνομες δραστηριότητες, θαεπιστρέφονται στους πολίτες.

Διαβάστε ακόμη:

Στην Υγεία και την Παιδεία τα 17,3 εκατ. ευρώ από τις μίζες