ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα 5 πιο ανησυχητικά σημάδια για την υγεία

Δε χρειάζεται να έχετε μαντικές ικανότητες για να προβλέψετε την εξέλιξη της υγείας σας.

Τα 5 πιο ανησυχητικά σημάδια για την υγεία

Δε χρειάζεται να έχετε μαντικές ικανότητες για να προβλέψετε την εξέλιξη της υγείας σας.

Οι αισθήσεις είναι αρκετές για να μας προειδοποιήσουν όταν κάτι δεν πάει καλά με την υγεία μας, καθώς κάθε μικρή αλλαγή κρύβει μια αιτία.

Εάν όμως ξέρουμε τι να προσέξουμε, εντοπίζουμε έγκαιρα το πρόβλημα και βρίσκουμε την κατάλληλη λύση.

1. Όσφρηση

Η αποδυνάμωση της όσφρησης μπορεί να αποτελεί πρώιμη ένδειξη Αλτσχάιμερ. Κλινικές μελέτες σε ποντίκια δείχνουν ότι ο θάνατος των νευρικών κυττάρων στη μύτη συνδέεται άμεσα με την εκδήλωση του Αλτσχάιμερ.

2. Αναπνοή

Η κακοσμία του στόματος, γνωστή στον ιατρικό χώρο ως χαλίτωση, μπορεί να αποτελεί ένδειξη κάποιας πάθησης των ούλων, η οποία συνδέεται άμεσα με τη στυτική δυσλειτουργία. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία έδειξε ότι οι άνδρες 30-40 ετών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στα ούλα έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να εκδηλώσουν πρόβλημα στύσης.

3. Μαλλιά

Η τριχόπτωση μπορεί να αποτελεί σημάδι διαταραχής του θυρεοειδούς. Η δυσλειτουργία του θυρεοειδούς αδένα απορυθμίζει την απελευθέρωση ορμονών σε ολόκληρο το σώμα, επηρεάζοντας και την ανάπτυξη της τρίχας.

4. Νύχια

Τα υγιή νύχια είναι λεία και χωρίς σημάδια. Τα κόκκινα στίγματα κάτω από τα νύχια μπορεί να είναι ένδειξη μιας αυτοάνοσης πάθησης που ονομάζεται λύκος.

5. Ακοή

Οι διαβητικοί έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν απώλεια ακοής. Τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα λόγω διαβήτη μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία του αυτιού.