ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ογκολογικό Ιατρείο για νικητές του καρκίνου από το Μητέρα Παίδων

Τηνίδρυση  ΟγκολογικούΚέντρου για παιδιά και εφήβους το οποίο θα είναι στελεχωμένο με καταξιωμένοιατρονοσηλευτικό προσωπικό και ομάδα ψυχοκοινωνικής υγείας, ανακοίνωσε σήμερατο παιδιατρικό νοσοκομείο του ομίλου ΥΓΕΙΑ  Παίδων Μητέρα.
Ογκολογικό Ιατρείο για νικητές του καρκίνου από το Μητέρα Παίδων

Τηνίδρυση ΟγκολογικούΚέντρου για παιδιά και εφήβους, ουσιαστικά το πρώτο στην Ελλάδα Ιατρείο Παρακολούθησης Νικητών του Καρκίνου, το οποίο θα είναι στελεχωμένο με καταξιωμένοιατρονοσηλευτικό προσωπικό και ομάδα ψυχοκοινωνικής υγείας, ανακοίνωσε σήμερατο παιδιατρικό νοσοκομείο του ομίλου ΥΓΕΙΑ Παίδων Μητέρα.

ΤοΟγκολογικό Κέντρο θα περιλαμβάνει χώρο ενδονοσοκομειακής νοσηλείας, ημερήσιαςνοσηλείας και εξωτερικό ιατρείο.

Μετο αξίωμα ότι «όταν νοσεί ένα παιδίπάσχει ολόκληρη η οικογένεια», το Ογκολογικό Κέντρο θα υποστηρίζεται ηθικάαπό το Σύλλογο γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «ΦΛΟΓΑ», προς τον οποίο η σημαντική προσφορά της Διοίκησης τουΟμίλου ΥΓΕΙΑ είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια.

Επιπλέον,το Παίδων ΜΗΤΕΡΑ λαμβάνοντας υπόψη τα Ευρωπαϊκά πρότυπα αναφορικά με τηνπροσφορά ποιότητας φροντίδας και την διακήρυξη «Erice» (Σικελία, Οκτώβριος2006), ιδρύει το πρώτο στην Ελλάδαιατρείο Νι.Κα (Νικητών Καρκίνου) με αποκλειστικό στόχο τη φροντίδα τωναποθεραπευμένων από καρκίνο σε συνεργασία με τον Σύλλογο ενηλίκων που νόσησαναπό καρκίνο στην παιδική ή εφηβική ηλικία «ΚΥΤΤΑΡΟ».

ΤοΟγκολογικό Κέντρο και το Ιατρείο Νι.Κα θα πλαισιώνονται και από έμπειρουςεπιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων.

Ταπαραπάνω ανακοινώθηκαν στη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος» του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ.

Σεδηλώσεις της η Πρόεδρος του ΜΗΤΕΡΑ κυρίαΑρετή Σουβατζόγλου τόνισε: «Το Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, έχοντας επίγνωση τηςιδιαιτερότητας αλλά και της σημασίας της προσφοράς ποιοτικής και ουσιαστικήςφροντίδας σε παιδιά και εφήβους με καρκίνο, στέκεται δίπλα στις οικογένειες,εξασφαλίζοντάς τους ένα καλύτερο μέλλον».

Απότην πλευρά της η Παιδίατρος Αιματολόγος-Ογκολόγος & Διευθύντρια του Ογκολογικού Κέντρου, κυρία Ελένη Βασιλάτου-Κοσμίδη δήλωσε: «Κάθε χρόνο νοσούν 14 ανά 100.000 παιδιά από την γέννηση μέχρι την ηλικία των 15 χρόνων και 20 έφηβοι ανά 100.000 εφήβους ηλικίας15-18 χρόνων. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάθε χρόνο προσβάλλονται από καρκίνο 20.000νέα άτομα (από την γέννηση μέχρι την ηλικία των 19 χρόνων). Παρά την σπανιότητατης νόσου, ο καρκίνος είναι η συχνότερηαιτία θανάτου από νόσο σε παιδιά μετά τον πρώτο χρόνο της ζωής (10% τωνθανάτων). Με τη σύγχρονη και έγκαιρη διαγνωστική προσέγγιση, ειδική για τηννόσο θεραπεία και την πλήρη υποστηρικτική αγωγή τόσο την ιατρική όσο και τηνψυχοκοινωνική, ο καρκίνοςαντιμετωπίζεται με επιτυχία και η νόσος στις ανεπτυγμένες χώρες ιάται σε 3 απότα 4 παιδιά που προσβάλλονται. Σύμφωνα με διεθνή στοιχεία 1/570 άτομα ηλικίας 25-35 νόσησαν κατά την παιδική ηλικία από καρκίνοκαι τώρα έχουν ιαθεί».

Η Αναπλ. ΚαθηγήτριαΠαιδιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών & Επιστημονική Διευθύντρια του ΠαίδωνΜΗΤΕΡΑ, κυρία Ευαγγελία Λαγκώνα καλωσόρισε την ένταξη του Ογκολογικού Κέντρου γιαπαιδιά και εφήβους και του Ιατρείου Νι.Κα στην “οικογένεια” του Παίδων ΜΗΤΕΡΑκαι επεσήμανε ότι «Στο ΠαιδιατρικόΝοσοκομείο του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, παρέχονται παιδιατρικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας,υπηρετώντας στο σύνολό της την έννοια της παιδικής νοσηλείας. Η δημιουργίασήμερα Ογκολογικού Κέντρου για παιδιά και εφήβους έρχεται ναολοκληρώσει το «οικοδόμημα» του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, το οποίο πλέον καλύπτειτο σύνολο των υπηρεσιών υγείας με καταξιωμένους επιστήμονες όλων τωνειδικοτήτων και υποειδικοτήτων της παιδιατρικής. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς μετην πρωτοβουλία της διοίκησης του Ομίλου ΥΓΕΙΑ να ιδρύσει Ογκολογικό Κέντροστο Παίδων ΜΗΤΕΡΑ υπό τη διεύθυνση της Παιδιάτρου Ογκολόγου- Αιματολόγουκυρίας Ελένης Βασιλάτου- Κοσμίδη, η οποία διαθέτει τεράστια εμπειρία, βαθιά γνώσητου παιδικού καρκίνου και είναι γνωστή σε όλους η πολυετής προσφορά της σε όλατα επίπεδα στα παιδιά με καρκίνο και στις οικογένειές τους. Πιστεύω ότι σύντομακαι το Ογκολογικό Κέντρο του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ θα αναδειχθεί σε πρότυπο Κέντροεφάμιλλο των κέντρων του εξωτερικού».