ΕΙΔΗΣΕΙΣ

189.096 δολάρια για την Ελλάδα της κρίσης

Το ποσότων $189.096 για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας του Οργανισμού με μη-κερδοσκοπικούς φορείς και ιδρύματα από την Ελλάδα που  προσφέρουν τρόφιμα, ιατρικές υπηρεσίες και πετρέλαιοθέρμανσης σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, συγκέντρωσεη εκστρατεία συγκέντρωσης OneGreece της ΕλληνικήςΠρωτοβουλίας
189.096 δολάρια για την Ελλάδα της κρίσης

Το ποσότων $189.096 για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας του Οργανισμού με μη-κερδοσκοπικούς φορείς και ιδρύματα από την Ελλάδα που προσφέρουν τρόφιμα, ιατρικές υπηρεσίες και πετρέλαιοθέρμανσης σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, συγκέντρωσεη εκστρατεία συγκέντρωσης OneGreece της ΕλληνικήςΠρωτοβουλίας

Ειδικότερα,περίπου 500 άτομα-δωρητές προσέφεραν κατά μέσο όρο από $50 ο καθένας, συγκεντρώνοντας $39.096 στα οποία ηΕλληνική Πρωτοβουλία προσέθεσε άλλα $150.000 από δικούς της πόρους.

Οι δωρεές αυτές θα χρησιμοποιηθούν για:

- την προσφορά τροφίμωνσε 101 οικογένειες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για περίοδο 6 μηνών

- τον εμβολιασμό 2.781 παιδιών

- την παροχή πετρελαίουθέρμανσης σε 7 οικογένειες/ ιδρύματα

Η Ελληνική Πρωτοβουλία βρίσκεται ήδη σε στενή συνεργασίαμε τα μη-κερδοσκοπικά ιδρύματα, προκειμένου να εξασφαλίσει την παροχή άμεσηςκαι ουσιαστικής στήριξης προς τις οικογένειες αυτές. «Έχουμε ήδη εντοπίσει τις οικογένειες και τα ιδρύματα στη ΒόρειαΕλλάδα, όπου θα γίνει η δωρεά του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ ήδη τον Μάρτιο, θαξεκινήσει η παράδοση των τροφίμων και ο εμβολιασμός των παιδιών. Είμαστε όλοιιδιαίτερα χαρούμενοι με την επιτυχία της συγκεκριμένης εκστρατείας και θαθέλαμε να πούμε σε όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτή ένα πολύ μεγάλο μπράβο!»,δήλωσε ο Μιχάλης Πρίντζος, Program Directorτης Ελληνικής Πρωτοβουλίας.

Ηεκστρατεία OneGreece της Ελληνικής Πρωτοβουλίας ξεκίνησε με το βίντεο "Iam One Greece" , όπου άνθρωποι από τηνΕλλάδα και την Ομογένεια εκφράζουν τα συναισθήματά τους για τη χώρα μας και προσκαλούντην παγκόσμια κοινότητα να συμβάλλει στη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο. Τοβίντεο είναι επίσης αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα της εκστρατείας onegreece.org. Στις 4 Οκτωβρίου 2013, ηΕλληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative-THI) ανακοίνωσε μία σειρά νέωνπρωτοβουλιών για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της οικονομικήςανάπτυξης στην Ελλάδα. Η ανακοίνωση αυτή έγινε στο πλαίσιο του επίσημου δείπνουφιλανθρωπικού χαρακτήρα που παρέθεσε η Ελληνική Πρωτοβουλία στη Νέα Υόρκη μεαφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη των δραστηριοτήτων της. Μεταξύάλλων, η Ελληνική Πρωτοβουλία ανακοίνωσε τη δημιουργία και χρηματοδότηση μίας διεθνούς ενημερωτικής εκστρατείαςσυγκέντρωσης πόρων, της OneGreece.org που έχει ως βασικό στόχο τη συσπείρωση της Ομογένειας σε όλοτον κόσμο και την ενεργή στήριξη της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της οικονομικήςκρίσης, αλλά και ανεξάρτητα από αυτή.

H ΕλληνικήΠρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) iδρύθηκε το 2012 και πρόκειται για ένα, μη κερδοσκοπικό, μηκυβερνητικό ίδρυμα, του οποίου αποστολή είναι η ανάπτυξη μιας βιώσιμηςοικονομίας με στόχο την ενδυνάμωση του ελληνικού λαού προς μια μακροπρόθεσμηευημερία, μέσα από την γενναιοδωρία των Ελλήνων της διασποράς και τηςφιλελληνικής κοινότητας.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία αναπτύσσει προγράμματα σε τρειςζωτικής σημασίας τομείς για την Ελλάδα που αναδύεται από την κρίση:

- Αντιμετώπιση της κρίσης – υποστήριξη μη κερδοσκοπικών οργανισμών υψηλού κύρουςπου παρέχουν ζωτικής σημασίας ασφάλεια σε οικογένειες που έχουν επηρεαστεί απότην οικονομική κρίση.

- Επιχειρηματικότητα – συμβολή στη διαμόρφωση μιας νέας γενιάςεπιχειρηματιών που έχοντας τα κατάλληλα εργαλεία και γνώσεις θα μετατρέψουνσημαντικές ιδέες σε βιώσιμες επιχειρήσεις, δίνοντας έμφαση στη καινοτομία καιτην εξωστρέφεια.

- Οικονομική ανάπτυξη – κινητοποίηση επενδυτικών κεφαλαίωνπροκειμένου να ενεργοποιηθεί η ελληνική οικονομία, διαμορφώνοντας παράλληλα τιςπροϋποθέσεις για μακροπρόθεσμη ευημερία