ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι Ευρωπαίοι πεθαίνουν ακόμη από τον αμίαντο

Ο συνηθέστερος λόγος θανάτων στον επαγγελματικό χώρο στην Ευρώπη, είναι οι ασθένειες, που σχετίζονται με τον αμίαντο. Η χρήση του αμίαντουστα κτίρια απαγορεύτηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2005, αλλά οι θανατηφόρες τουεπιπτώσεις είναι ακόμη ορατές.
Οι Ευρωπαίοι πεθαίνουν ακόμη από τον αμίαντο

Η χρήση του αμίαντουστα κτίρια απαγορεύτηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2005, αλλά οι θανατηφόρες τουεπιπτώσεις είναι ακόμη ορατές.

Οι σχετιζόμενες με τον αμίαντο ασθένειες είναιο συνηθέστερος λόγος θανάτων στον επαγγελματικό χώρο στην Ευρώπη, με τον αριθμόνα φτάνει τους περίπου 100.000 εργάτες κάθε χρόνο, σύμφωνα με την ΔιεθνήΟργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ). Συγκεκριμένα, οι εργάτες στον κατασκευαστικό κλάδο καιτον κλάδο κατεδαφίσεων είναι συνεχώς εκτεθειμένοι στον αμίαντο από υλικά πουτον περιέχουν, όπως τα μονωτικά υλικά, οι δεξαμενές νερού, οι γυψοσανίδες σταταβάνια, τα πλακάκια και οι ταπετσαρίες τοίχων.

Σήμερα, μπορούν να σωθούνζωές χάρη σε μια φορητή συσκευή ανίχνευσης αμίαντου, που αναπτύχθηκε από τοέργο ALERT. Η ομάδαέργου ετοιμάζει τον πρώτο φορητό ανιχνευτή, που μπορεί να εντοπίσει ίνεςαμίαντου στον αέρα. Το φτηνό εργαλείο ALERT Rapid Asbestos Detection(ARAD), το οποίο θα έχει το μέγεθος ενός τρυπανιού χειρός,αναμένεται να επιτρέψει στους εργάτες να ανιχνεύουν την ύπαρξη του ορυκτού σεκτίρια και σημεία που πρόκειται να κατεδαφιστούν. Το έργο συντονίζει το ΗνωμένοΒασίλειο και έχει εταίρους από την Ισπανία, την Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο,την Ιταλία και την Εσθονία.