ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα μυστικά της Υπερηχογραφίας σε ένα συνέδριο

Όλα τα μυστικά της υπερηχογραφίας και της ελαστογραφίας, θα ξεδιπλωθούν στηνδιάρκεια του διήμερου συνεδρίου – EUROSON SCHOOL  - που θα πραγματοποιηθείστις το Σάββατο και την Κυριακή 15 και 16 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο CrownePlaza.
Τα μυστικά της Υπερηχογραφίας σε ένα συνέδριο

Όλα τα μυστικά της υπερηχογραφίας και της ελαστογραφίας, θα ξεδιπλωθούν στηνδιάρκεια του διήμερου συνεδρίου – EUROSON SCHOOL - που θα πραγματοποιηθείστις το Σάββατο και την Κυριακή 15 και 16 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο CrownePlaza.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η υπερηχογραφία αποτελείτην αποτελεσματική λύση για τα περισσότερα προβλήματα για όλο το σώμα καιμάλιστα με καλό συντελεστή κόστους οφέλους, τονίζει ο πρόεδρος της ΕλληνικήςΕταιρείας Μελέτης και Εφαρμογής των Υπερήχων στην Ιατρική και την Βιολογία( HSUMB) κ. Παύλος Ζουμπούλης. ΄Οσον αφορά την ελαστογραφία,αυτή σύμφωνα με τον κ. Ζουμπούλη, δικαίως ονομάζεται ατραυματική βιοψίαπου χαρακτηρίζει του ιστούς.

Ο υπερηχογράφος είναι παρώνσε όλα τα σημεία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και σε όλα τα τμήματα τουνοσοκομείου. Στο πρόγραμμα του Euroson School δίνεται έμφαση στον συνδιασμό κλινικώνχειρουργικών και υπερηχογραφικών ευρημάτων στα Practical Courses. Με την Ελαστογραφία, ουπερηχογράφος αποκτά νέα δνατότητα αξιολόγησης και αξιόπιστης μέτρησης τηςσκληρότητας και της ελαστικότητας των ιστών. Προστίθεται μία νέα διάσταση στηνΥπερηχογραφική εικόνα διάκρισης του παθολογικού ιστού από τον φυσιολογικό.

Το συνέδριο απευθύνεται στους γιατρούς όλωντων ειδικοτήτων που πραγματοποιούν υπερήχους και ουσιαστικά όλη ηεκδήλωση είναι πρακτικά σεμινάρια ιδιαίτερα χρήσιμα για την επιστημονικήκοινότητα.

Στο συνέδριο τέλος- το οποίο διοργανώνεταιαπό κοινού με την Τουρκική Εταιρεία Υπερήχων- θα συμμετάσχουν γιατροί από την Τουρκία, την Κύπρο, τηνΒουλγαρία, τα βαλκάνια και ειδικότερα την Αλβανία, το Κόσσοβο, την Βουλγαρίακαι την Ρουμανία.