ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα 7 πιο ντροπιαστικά προβλήματα υγείας

Ανεξέλεγκτη εφίδρωση, αιμορροΐδες, κακοσμία του στόματος… Αυτά είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που μπορεί να μας κάνουν να κοκκινίσουμε και να αισθανθούμε απίστευτη ντροπή ακόμη και μπροστά στο γιατρό μας.

Τα 7 πιο ντροπιαστικά προβλήματα υγείας

Ανεξέλεγκτη εφίδρωση, αιμορροΐδες, κακοσμία του στόματος… Αυτά είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που μπορεί να μας κάνουν να κοκκινίσουμε και να αισθανθούμε απίστευτη ντροπή ακόμη και μπροστά στο γιατρό μας.

Δείτε ποια είναι τα επτά πιο ντροπιαστικά προβλήματα υγείας και πού οφείλονται.

1. Ακράτεια κατά τη διάρκεια του σεξ

Οι άνδρες διαθέτουν μια «βαλβίδα» στην κύστη τους. Αυτή η βαλβίδα σταματά την ανάμειξη των ούρων με το σπέρμα. Δυστυχώς όμως οι γυναίκες δε διαθέτουν αυτή τη βαλβίδα! Με την πάροδο των ετών, η κύστη χαλαρώνει κι έτσι είναι πιθανό να υπάρξουν ανεπιθύμητες… διαρροές κατά τη διάρκεια του σεξ.

2. Αιμορροΐδες

Οι αιμορροΐδες μπορεί να αναπτυχθούν εσωτερικά ή εξωτερικά, στην επιφάνεια του δέρματος. Τα βασικά συμπτώματα περιλαμβάνουν τη φαγούρα, τον πόνο και το αίμα στα κόπρανα. Οφείλονται συνήθως στην καταπόνηση του εντέρου ή στη χρόνια δυσκοιλιότητα. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι αιμορροΐδες αφαιρούνται με τη χειρουργική επέμβαση.

3. Επίμονη κακοσμία του στόματος

Είναι γνωστή στον ιατρικό χώρο με τον όρο χαλίτωση. Δεν οφείλεται αποκλειστικά στην κακή υγιεινή του στόματος, καθώς σπανίως αντιμετωπίζεται με το συχνό βούρτσισμα των δοντιών. Είναι αποτέλεσμα της συσσώρευσης βακτηρίων στο στόμα. Τα βακτήρια πυροδοτούν τη φλεγμονή κι έτσι απελευθερώνονται οι δυσάρεστες οσμές.

4. Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

Τα ΣΜΝ αποτελούν ακόμη και σήμερα ένα θέμα ταμπού για τα ζευγάρια. Πόσο εύκολο είναι άλλωστε να πούμε στο νέο μας σύντροφο ότι πάσχουμε από έρπητα ή κονδυλώματα; Πέρα από το κοινωνικό στίγμα που συνοδεύει τα ΣΜΝ, και τα συμπτώματά τους είναι αρκετά ντροπιαστικά. Για παράδειγμα, στην περίπτωση των κονδυλωμάτων σχηματίζονται στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και του πρωκτού δερματικά εξογκώματα, πολλές φορές αρκετά μεγάλα σε μέγεθος.

5. Αέρια από… τον κόλπο

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο και δεν υποδεικνύει απαραίτητα πρόβλημα υγείας. Πρόκειται για την απελευθέρωση αερίων από τα γυναικεία γεννητικά όργανα λόγω μειωμένης λίπανσης ή συγκεκριμένης στάσης στο σεξ.

6. Ακμή στους ενήλικες

Τα σπυράκια στο πρόσωπο είναι –δυστυχώς– το σήμα κατατεθέν της εφηβείας, αυτό όμως δεν αποκλείει την εκδήλωση της ακμής και μετά την ενηλικίωση. Οι δερματολόγοι τονίζουν ότι οι γυναίκες είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στην ακμή καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους, κυρίως λόγω μεταβολών στα επίπεδα των ορμονών. Η ακμή μπορεί επίσης να οφείλεται σε κληρονομικούς παράγοντες ή σε συγκεκριμένα φάρμακα.

7. Επίμονη εφίδρωση

Η υπεριδρωσία εκδηλώνεται ακόμη κι όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές. Οφείλεται συνήθως στην υπερδιέγερση των ιδρωτοποιών αδένων και σε άτομα που πάσχουν από αγχώδεις διαταραχές, καρδιαγγειακές νόσους ή καρκίνο. Μια δημοφιλής μέθοδος αντιμετώπισης της υπεριδρωσίας είναι το μπότοξ.