ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα 8 “μυστικά” των δισεκατομμυριούχων

Η γαλλική εφημερίδα L’ Echo μελέτησε το μικρόκοσμο των πλουσίων και αποκαλύπτει τα απόκρυφα μυστικά τους…

Τα 8 “μυστικά” των δισεκατομμυριούχων

Η γαλλική εφημερίδα L’ Echo μελέτησε το μικρόκοσμο των πλουσίων και αποκαλύπτει τα απόκρυφα μυστικά τους…

1. Γίνονται όλο και περισσότεροι

Το 2013 προστέθηκαν 200 νέα μέλη στον πολύ κλειστό κύκλο των δισεκατομμυριούχων, συμπεριλαμβανομένου και του Mark Zuckerberg . Στον κατάλογο του Forbes υπάρχουν 1.426 δισεκατομμυριούχοι που ελέγχουν συνολικά πλούτο 5,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων (17% περισσότερο από πέρυσι).

2. Δεν αρκεί πλέον να είσαι εκατομμυριούχος

Όταν ένα σπίτι στο Μανχάταν αξίζει περισσότερο από 1 εκατομμύριο δολάρια, τότε η γνώμη των εμπειρογνωμόνων είναι ότι το να είσαι εκατομμυριούχος δε σημαίνει ότι είσαι και αρκετά πλούσιος. Για να γίνεις μέρος της ελίτ των πραγματικά πλουσίων θα πρέπει πλέον να έχεις τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο.

3. Ο πλούτος είναι ανδρική υπόθεση...

Στον κατάλογο με τους 1.426 δισεκατομμυριούχους υπάρχουν μόνο 138 γυναίκες. Περισσότερες κατά 34 σε σχέση με πέρυσι, όμως και πάλι πάνω από το 90% των δισεκατομμυριούχων είναι άνδρες.

4. Είναι έξυπνοι και ως επί το πλείστον μορφωμένοι

Έρευνες δείχνουν ότι οι δισεκατομμυριούχοι είναι οι καλύτερα σπουδασμένοι. Στατιστικά είναι πιο πιθανό να έχουν αποφοιτήσει από τα καλύτερα σχολεία. Βεβαίως ο καλύτερος τρόπος για να γίνει κανείς δισεκατομμυριούχος είναι να γεννηθεί με λεφτά, αλλά ακόμη και άνδρες με ταπεινή καταγωγή έχουν μπει στον κατάλογο της ελίτ.

5. Τα λεφτά είναι σαν χαρτονομίσματα στη Monopoly

Στις τάξεις των εκατομμυριούχων τα χρήματα δεν έχουν την ίδια αξία όπως μεταξύ των… κοινών θνητών. Το 2010 ο Ρομάν Αμπράμοβιτς διέθεσε 1 δισεκατομμύριο δολάρια για ένα γιοτ ενώ ο πρίγκιπας Alwaleed bin Talal έδωσε 400 εκατομμύρια για να αποκτήσει ένα Airbus A380.

6. Ο μεγαλύτερος φόβος των πλουσίων είναι το διαζύγιο

Και αυτό μάλλον δεν είναι τυχαίο αφού το πληρώνουν ακριβά, ενώ μια τέτοια είδηση προκαλεί και αρνητικά δημοσιεύματα, καταστρoφικά για την επαγγελματική τους επιτυχία. Από το 84% των δισεκατομμυριούχων που παντρεύτηκαν, μόνο το 8% είναι διαζευγμένοι (το ποσοστό διαζυγίων για το υπόλοιπο του πληθυσμού των ΗΠΑ είναι 40 έως 50%).

7. Αγαπημένο σπορ η φοροδιαφυγή

Πολλοί δισεκατομμυριούχοι προσπαθούν να αποφύγουν την καταβολή φόρων για τις περιουσίες τους. Σύμφωνα με μια έρευνα του 2012 από την Υπηρεσία Ερευνών του Κογκρέσου, το 25% των εκατομμυριούχων (94.500 φορολογούμενοι) πληρώνουν λιγότερους φόρους από 10,4 εκατομμύρια άνθρωποι με μέτριο εισόδημα.

8. “Οι συγγενείς μου αγαπούν τα λεφτά μου αλλά εμένα με μισούν”

Συχνή είναι η καταφυγή στα δικαστήρια μεταξύ μελών οικογενειών της πλούσιας ελίτ, κάτι που δείχνει ότι τα χρήματα δεν εξασφαλίζουν την ευτυχία αλλά ούτε και την αρμονία μέσα στην οικογένεια. Ένα από τα παραδείγματα είναι η Τζίνα Ράινχαρτ, η πλουσιότερη γυναίκα στην Αυστραλία που δέχεται επιθέσεις από τα δύο της παιδιά τα οποία την κατηγορούν ότι καθυστερεί να τους δώσει την κληρονομιά τους.