ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βράβευση της πρώτης γυναίκας που δέχθηκε μόσχευμα καρδιάς

Εορταστική συναυλία για την Ημέρα της Γυναίκας και τα 25 χρόνια από τη μεταμόσχευση καρδιάς της πρώτης γυναίκας στην Ελλάδα, διοργανώνεται στο Μέγαρο Μουσικής  το Σάββατο 8 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ, από το Σύλλογο Βαρέως Καρδιοπνευμονοπαθών Ασθενών.
Βράβευση της πρώτης γυναίκας που δέχθηκε μόσχευμα καρδιάς

Εορταστική συναυλία για την Ημέρα της Γυναίκας και τα 25 χρόνια από τη μεταμόσχευση καρδιάς της πρώτης γυναίκας στην Ελλάδα, διοργανώνεται στο Μέγαρο Μουσικής το Σάββατο 8 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ, από το Σύλλογο Βαρέως Καρδιοπνευμονοπαθών Ασθενών.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο υπουργός Υγείας κ. Α. Γεωργιάδης θα βραβεύσει την πρόεδρο του Συλλόγου, κ. Ιωάννα Λεβαντή, καθώς είναι η πρώτη ελληνίδα γυναίκα που δέχθηκε μόσχευμα καρδιάς πριν από 25 χρόνια.


«Εκδηλώσεις σαν αυτή από ανθρώπους που έχουν δεχθεί το ευεργέτημα της μεταμόσχευσης όπως η κα Ιωάννα Λεβαντή, η πρώτη ελληνίδα που δέχθηκε μόσχευμα καρδιάς πριν από 25 χρόνια, αξίζουν την επιβράβευση και τον σεβασμό όλων μας», δήλωσε ο υπουργός Υγείας κ. Α. Γεωργιάδης.


Πρόκειται για μία μουσικοχορευτική παράσταση για μικρούς και μεγάλους. Άριες, Βαλς και Πόλκες, αποσπάσματα από τα διασημότερα έργα του ρομαντισμού, με επίκεντρο την Βιεννέζικη μουσική του J. Strauss, αλλά και μουσικές των P.I. Tchaikovsky, G. Puccini, G. Verdi, G. Bizet και Fr. Chopin.


Δημοφιλείς χοροί των J. Strauss και P.I. Tchaikovsky θα παρουσιαστούν σε χορογραφίες της διακεκριμένης Κατερίνας Ροδίου. Χορευτική ομάδα σολίστ πλαισιώνεται από 45 λιλιπούτειες χορεύτριες.


Αγαπημένες άριες των G. Puccini, G. Verdi και G. Bizet θα αποδώσουν η σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη, πρωταγωνίστρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και η μέτζο σοπράνο Κατερίνα Ρούσσου, γνωστή από τις εμφανίσεις της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Το εμβληματικό έργο του Fr. Chopin Andante Spianato & Grande Polonaise θα ερμηνεύσει στο πιάνο η σολίστ Τατιάνα Παπαγεωργίου.
Βασιλική Καραγιάννη σοπράνο
Κατερίνα Ρούσσου μέτζο σοπράνο
Τατιάνα Παπαγεωργίου πιάνο
Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων
Μουσική διεύθυνση: Μιχάλης Οικονόμου


Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.), του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠ.Α.Ν.ΔΑ) Δήμου Αθηναίων, της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών και της Αυστριακής Πρεσβείας.