ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Σημαντική δωρεά στο Λιμενικό Σώμα

Σε μια διακριτική τελετή στις εγκαταστάσεις της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος στον Άγιο Κοσμά, βραβεύτηκε σήμερα το πρωί ο αν. Διευθύνων Σύμβουλος και αντιπρόεδρος Δ.Σ της ΒΙΑΝΕΞ, κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος.
Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Σημαντική δωρεά στο Λιμενικό Σώμα

Σε μια διακριτική τελετή στις εγκαταστάσεις της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος στον Άγιο Κοσμά, βραβεύτηκε σήμερα το πρωί ο αν. Διευθύνων Σύμβουλος και αντιπρόεδρος Δ.Σ της ΒΙΑΝΕΞ, κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο κ. Γιαννακόπουλος, στο πλαίσιο της προσφοράς της ΒΙΑΝΕΞ στην ελληνική κοινωνία, δώρισε στη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών εξειδικευμένο εξοπλισμό αξίας 50.000 ευρώ, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ειδικές πιστολοθήκες, θήκες γεμιστήρων, φακούς και ένδυση του προσωπικού, προς εκτέλεση επιχειρήσεων υψηλού κινδύνου.

Για την προσφορά στο Λιμενικό Σώμα τον κ. Γιαννακόπουλο ευχαρίστησαν και βράβευσαν με τιμητικό θυρεό ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή, Αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος και ο Διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων Πλοίαρχος, Αλέξιος Καράκουλας.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, κ. Τάκης Μπαλτάκος.Ο κ. Γιαννακόπουλος συνομίλησε με υψηλόβαθμα στελέχη των Υποβρυχίων Αποστολών και ξεναγήθηκε σε χώρους του επιχειρησιακού κέντρου της Μονάδας.

Κατά τη βράβευσή του ο κ. Γιαννακόπουλος δήλωσε:

«Κύριε υπουργέ, κύριε αρχηγέ του Λιμενικού,Μετά τη σημερινή επίδειξη των ανδρών του Λιμενικού Σώματος νιώθω ακόμα πιο υπερήφανος ως Έλληνας, ακόμα πιο δικαιωμένος για την επιλογή μου.Μια επιλογή που δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά το χρέος μου απέναντι στην πατρίδα. Το ύψιστο πατριωτικό καθήκον, όπως θυμάμαι από παιδάκι να μου λέει συνεχώς ο πατέρας μου Παύλος Γιαννακόπουλος.Και αυτό θα συνεχίσω να υπηρετώ, ακόμα περισσότερο εν μέσω οικονομικής κρίσης, που οι ανάγκες μεγαλώνουν.Θέλω να γνωρίζετε ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα είναι παρών για το Λιμενικό Σώμα, οπότε αυτό του ζητηθεί.Ευχαριστώ πολύ».

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, χαιρέτισε την προσφορά του κ. Γιαννακόπουλου, τονίζοντας ότι τέτοιου είδους ενέργειες είναι αξιέπαινες και αποδεικνύουν εμπράκτως τον σεβασμό στον ρόλο και την αποστολή του Λιμενικού Σώματος και ιδίως του επίλεκτου Σώματος του, αυτό της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Συγκεκριμένα ο υπουργός σημείωσε ότι: «Στις σημερινές δημοσιονομικές συνθήκες, που οι οικονομικές δυνατότητες είναι περιορισμένες για το κράτος και την κοινωνία, η πρωτοβουλία σας να δωρίσετε εξοπλισμό συνολικού κόστους 50.000 ευρώ στα επίλεκτα στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, είναι αξιέπαινη. Εύχομαι η ενέργεια σας να βρει κι άλλους μιμητές. Τα στελέχη του Λιμενικού και εν γένει των Σωμάτων Ασφαλείας, επιτελούν εθνικό ρόλο και οφείλουμε όλοι να τον αναγνωρίζουμε, κάτι που εσείς σήμερα το αποδείξατε στην πράξη».

Ο Αρχηγός του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ., Αθανάσιος Αθανασόπουλος στον ευχαριστήριο λόγο του τόνισε, μεταξύ άλλων: «Η ευγενική αυτή χορηγία της οικογένειας Γιαννακόπουλου, συνδράμει στο έργο της ΜΥΑ/Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. καλύπτοντας, όχι μόνο τις επιχειρησιακές ανάγκες της Μονάδας αλλά και του προσωπικού της. Τα εξειδικευμένα δωρηθέντα υλικά, καλύπτουν δύο κύριους τομείς, πάνω στους οποίους είναι απαραίτητο να κινείται μία σύγχρονη Μονάδα Ειδικών Αποστολών».«Εύχομαι η ευγενική σας προσφορά να βρει και άλλους μιμητές» σημείωσε ο κ. Αθανασόπουλος, ενώ ο κ. Γιαννακόπουλος είπε απευθυνόμενος σε στελέχη της Μονάδας: «Για να είστε εδώ, έχετε επιλέξει κάτι που το αγαπάτε».

Η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών είναι μια εξειδικευμένη ομάδα που αναλαμβάνει επιχειρήσεις υψηλού κινδύνου. Εξειδικεύεται σε επιχειρήσεις στα θαλάσσια σύνορα της χώρας, σε εμπορικά πλοία, ενώ πλέον έχει εξουσιοδότηση να συμμετέχει σε επιχειρήσεις και στην ξηρά. Η ΜΥΑ πρόσφατα είχε πάρει μέρος στην επιχείρηση στο Φαρμακονήσι και στην επιχείρηση για τον εντοπισμό των σεσημασμένων κακοποιών, οι οποίοι είχαν αποδράσει από τις φυλακές Τρικάλων.Το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης της ΜΥΑ αναγνωρίζεται και εκτός συνόρων, καθώς αναλαμβάνει την εκπαίδευση αντίστοιχων Μονάδων άλλων χωρών.Όσο αναγκαίο όμως είναι το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, άλλο τόσο είναι και ο άρτιος ατομικός εξοπλισμός των μελών της Μονάδας, καθώς είναι αυτός που βοηθάει να έρθει σε πέρας μια επιχείρηση σε δύσκολα περιβάλλοντα, τονίστηκε κατά τη διάρκεια της τελετής. Αυτό ακριβώς το επίπεδο έρχεται να ενισχύσει η προσφορά της οικογένειας του Δ. Γιαννακόπουλου, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό τους με κάθε τρόπο.

Πηγή: newsbomb

Διαβάστε ακόμη:

Δ. Γιαννακόπουλος: «Οι ζωές δεν είναι λογιστικά μεγέθη»

Συγχαρητήρια Βαρβιτσιώτη στους κομάντος του Λ.Σ. για τους δραπέτες