ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιτέλους μέτρα πρόληψης για τον MERS στην Σ. Αραβία

Μετά τις αντιδράσεις της παγκόσμιας κοινότητας για την υποτονική της αντίδραση απέναντι στον παγκόσμιο κίνδυνο δημόσιας υγείας που προκαλεί ο κορονοϊός MERS, η Σαουδική Αραβία πήρε μέτρα για την αντιμετώπιση του ιού που έχει στοιχίσει
Επιτέλους μέτρα πρόληψης για τον MERS στην Σ. Αραβία

Μετά τις αντιδράσεις της παγκόσμιας κοινότητας για την υποτονική της αντίδραση απέναντι στον παγκόσμιο κίνδυνο δημόσιας υγείας που προκαλεί ο κορονοϊός MERS, η Σαουδική Αραβία πήρε μέτρα για την αντιμετώπιση του ιού που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 92 ανθρώπους τις τελευταίες εβδομάδες, μετά και από τα πέντε πρόσφατα θύματα που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Σύμφωνα με τα αραβικά Μέσα, αναπτύχθηκε (έστω και καθυστερημένα) από την κυβέρνηση ένα σχέδιο για να ενημερώσει μέσω των ΜΜΕ τους πολίτες σχετικά με τους κινδύνους του κορονοϊού MERS.

Ο Sami Badawood, επικεφαλής των υγειονομικών αρχών της Τζέντα, έδωσε εντολή σε όλους τους εργαζόμενους στον χώρο της υγείας για την επιμελή αποστείρωση στα δωμάτια των ασθενών, στα τμήματα επειγόντων περιστατικών, καθώς και στον ιατρικό εξοπλισμό σε όλα νοσοκομεία.

Το ίδιο μέτρο τέθηκε σε εφαρμογή και στις πόλεις της Μέκκα και της Μαντίνα, ενώ το υπουργείο Υγείας της Σ. Αραβίας ξεκίνησε μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης των μαθητών στα σχολεία της Τζέντα.

Ο Abdullah Al-Thaqafi, γενικός διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας, δήλωσε ότι δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα του MERS μεταξύ των μαθητών στην πόλη της Τζέντα, η οποία έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη παγκοσμίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, πολλοί πολίτες της χώρας αποφεύγουν μέχρι σήμερα να επισκεφθούν τα νοσοκομεία επειδή φοβούνται ότι θα κολλήσουν τον επικίνδυνο ιό, γεγονός που αυξάνει κατακόρυφα τον κίνδυνος περαιτέρω εξάπλωσής του.

Διαβάστε επίσης:

MERS: Ανησυχία για την υποτονική αντίδραση της Σ. Αραβίας

Συσκέψεις στην Θεσσαλονίκη για τον MERS