ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκτοξεύτηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των δημόσιων νοσοκομείων

Στα 887 εκατομμύρια ευρώ ανήλθαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των δημόσιων νοσοκομείων κατά τον δεύτερο μήνα του τρέχοντος έτους, συνεχίζοντας έτσι την ανοδική τους πορεία που δεν δείχνει κανένα σημάδι καμπής

Εκτοξεύτηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των δημόσιων νοσοκομείων

Στα 887 εκατομμύρια ευρώ ανήλθαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των δημόσιων νοσοκομείων κατά τον δεύτερο μήνα του τρέχοντος έτους, συνεχίζοντας έτσι την ανοδική τους πορεία που δεν δείχνει κανένα σημάδι καμπής.

Μόνο τον Φεβρουάριο το το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών αυξήθηκε κατά 97 εκατομμύρια ευρώ. Τον Ιανουάριο τα συνολικά χρέη ήταν 790 εκατομμύρια ευρώ.

Αν κανείς αναλογιστεί ότι σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2013 η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των δημόσιων νοσοκομείων υπολογίζεται στο 29,11%, αντιλαμβάνεται εύκολα ότι η κατάσταση διαρκώς χειροτερεύει.

Σε σχετική έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, επισημαίνεται ότι αντίστοιχα ανοδική πορεία ακολουθούν και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές όλης της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της κυβέρνησης προς τους προμηθευτές της ανήλθαν στα 4,59 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 4% ή κατά 177 εκατομμύρια σε σχέση με τον Ιανουάριο (4,4 δισ.) και 11,2% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2013 (4,1 δισ.).