ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μέσα σε δύο χρόνια 900.000 φάρμακα σε άπορους και ανασφάλιστους

Η συμπαράσταση την οποία επιδεικνύει καθημερινά ο Έλληνας προς τον συνάνθρωπό του, που υποφέρει από την αδυσώπητη οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, είναι αξιοθαύμαστη. Αλλά πόσοι πραγματικά μπορούσαν να προβλέψουν την
Μέσα σε δύο χρόνια 900.000 φάρμακα σε άπορους και ανασφάλιστους

Η συμπαράσταση την οποία επιδεικνύει καθημερινά ο Έλληνας προς τον συνάνθρωπό του, που υποφέρει από την αδυσώπητη οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, είναι αξιοθαύμαστη. Αλλά πόσοι πραγματικά μπορούσαν να προβλέψουν την ανταπόκριση τόσου κόσμου τα τελευταία δύο χρόνια στην δράση του ΣΚΑΙ “Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία”;

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών έπειτα και από την σημερινή συγκέντρωση φαρμάκων στο Μαρούσι, σε αυτά τα δύο χρόνια συγκεντρώθηκαν πάνω από 900.000 φάρμακα με σκοπό την δωρεάν προσφορά τους σε άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας.

Μεταξύ αυτών των φαρμάκων, πολλά ήταν και εξειδικευμένα φάρμακα υψηλού κόστους για χρόνιους ασθενείς, χωρίς τα οποία οι άρρωστοι θα πέθαιναν.

Στο πλαίσιο της σημερινής εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνοδοιπόρους αυτής της προσπάθειας, που μέσα σε 2 χρόνια, έγινε, με τη συμμετοχή χιλιάδων ανώνυμων πολιτών, πανελλαδικό θεσμός αλληλεγγύης και εθελοντισμού. Είμαστε σήμερα εδώ, στο Μαρούσι από όπου ξεκινήσαμε 2 χρόνια πριν τη συλλογή φαρμάκων, μαζί, μέσα από τη δράση του ΣΚΑΙ Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία, με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Τα φάρμακα που συγκεντρώσαμε, μετά από έναν ενδελεχή έλεγχο καταλληλότητας και ασφαλείας, χορηγήθηκαν δωρεάν, βάσει ιατρικής συνταγής σε ανασφάλιστους ασθενείς που δε θα μπορούσαν να τα αγοράσουν. Στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής καθημερινά προσέρχονται εκατοντάδες άρρωστοι, πολλοί από τους οποίους λαμβάνουν χρονιές αγωγές. Χάρη στη συμμετοχή του κόσμου και στην ανεκτίμητη προσφορά των χιλιάδων φαρμάκων τους κάθε Σάββατο, και παράλληλα, χάρη στις σπουδαίες χορηγίες των Φαρμακευτικών Εταιρειών είμαστε σε θέση να μπορούμε να καλύπτουμε δωρεάν».