ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ρομποτικό προσθετικό χέρι που κάνει τα πάντα

Το χαρακτήρισαν ως “το χέρι του Luke Skywalker” από την θρυλική ταινία επιστημινικής φαντασίας “Ο Πόλεμος των Άστρων” και όπως φαίνεται αυτό δεν έγινε καθόλου τυχαία. Το νέο ρομποτικό προσθετικό χέρι που κατασκεύασε η αμερικανική
Το ρομποτικό προσθετικό  χέρι που κάνει τα πάντα

Το χαρακτήρισαν ως “το χέρι του Luke Skywalker” από την θρυλική ταινία επιστημινικής φαντασίας “Ο Πόλεμος των Άστρων” και όπως φαίνεται αυτό δεν έγινε καθόλου τυχαία. Το νέο ρομποτικό προσθετικό χέρι που κατασκεύασε η αμερικανική εταιρεία DEKA Research and Development Corp υπόσχεται να αλλάξει την ζωή όσων έχουν ακρωτηριασμένα άνω άκρα.

Η έρευνα, που έκανε ο κυβερνητικός φορέας Veterans Affairs των ΗΠΑ, διαπίστωσε το 90% των ατόμων που χρησιμοποίησαν τη συσκευή ήταν σε θέση να εκτελεί πολύπλοκες, ταυτόχρονες κινήσεις με απόλυτη επιτυχία.

Αυτές περιλαμβάνουν για παράδειγμα την χρήση κλειδιών και κλειδαριών, τη χρήση μαχαιροπήρουνου για την διατροφή τους, τη χρήση φερμουάρ, το βούρτσισμα και το χτένισμα των μαλλιών.

Ο νέας τεχνολογίας προσθετικός βραχίονας ελέγχεται από ηλεκτρόδια που ανιχνεύουν μυϊκές συσπάσεις στο χρήστη και στη συνέχεια στέλνει κατάλληλα σήματα σε έναν υπολογιστή στη συσκευή.

Ένας εκ των επικεφαλής του προγράμματος υποστηρίζει ότι ο βραχίονας έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει σχεδόν φυσικό έλεγχο του άνω άκρου σε τραυματισμένους ανθρώπους που έχουν υποστεί ακρωτηριασμούς.

Διαβάστε επίσης:

Προλαμβάνουν τον πόνο μετά τον ακρωτηριασμό με αισθητήρες πίεσης (Video)

Παίζει drums με προσθετικό χέρι! (Video)

Βιονικό χέρι χαρίζει στους ασθενείς την αίσθηση της αφής (βίντεο)

Επαναστατικό: Τεχνητό πόδι κινείται με τη σκέψη