ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τίμησαν τον Γ. Πατούλη για τα Ιατρεία Κοινωνικής Αποστολής και τα ΚΕΠ Υγείας

Ο πανελλήνιος ιατρικός φορέας Open Health Alliance (ΟΗΑ) τίμησε σήμερα τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του ΕΔΔΥΠΠΥ και δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, για τις πρωτοπόρες πρωτοβουλίες του, το Ιατρείο Κοινωνικής
Τίμησαν τον Γ. Πατούλη για τα Ιατρεία Κοινωνικής Αποστολής και τα ΚΕΠ Υγείας

Ο πανελλήνιος ιατρικός φορέας Open Health Alliance (ΟΗΑ) τίμησε σήμερα τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του ΕΔΔΥΠΠΥ και δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, για τις πρωτοπόρες πρωτοβουλίες του, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και τα ΚΕΠ Υγείας, που σφράγισαν την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και την πρόληψη στις ευπαθείς ομάδες της ελληνικής κοινωνίας.

Στον κ. Πατούλη απονεμείθηκε τιμητική πλακέτα από τον Πρόεδρο του ΟΗΑ, Φ. Πατσουράκο κατά την επιστημονική μερίδα με θέμα: «Η Ιατρική του Αύριο Σήμερα», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου e-Health Forum 2014 το οποίο φιλοξενεί φέτος η Ελλάδα, λόγω της προεδρίας της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Γιώργος Πατούλης δήλωσε μεταξύ άλλων: “Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) σε 14 δήμους πιλοτικά, ιδρύει τα ΚΕΠ υγείας, τα οποία θα λειτουργήσουν με διεθνή πρωτόκολλα screening του πληθυσμού, μέσα από ένα θεσμοθετημένο αυτοδιοικητικό πλαίσιο, με τη συγκατάθεση του πολίτη και θα συντονίζουν το followup για τη διατήρησης της υγείας του πολίτη. Τα ΚΕΠ Yγείας θα παρέχουν τη δυνατότητα σε ασυμπτωματικούς πολίτες να υποβάλλονται σε εξετάσεις πρόληψης από θανατηφόρες ασθένειες πριν νοσήσουν.”