ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σαουδική Αραβία: Τρεις ακόμη θάνατοι από τον κοροναϊό MERS

Το υπουργείο Υγείας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε σήμερα ότι σημειώθηκαν τρεις νέοι θάνατοι από τον κοροναϊό MERS, ανεβάζοντας σε 163 τον απολογισμό των νεκρών από την εμφάνιση της ασθένειας στη χώρα το 2012.

Σαουδική Αραβία: Τρεις ακόμη θάνατοι από τον κοροναϊό MERS

Στον ιστότοπό του το υπουργείου επισημαίνει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων του MERS στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 520.


Τρεις γυναίκες έχασαν τη ζωή τους χθες Παρασκευή, σύμφωνα με την ίδια πηγή, μία εκ των οποίων ηλικίας 48 ετών πέθανε στο Ριάντ και μια δεύτερη ηλικίας 67 ετών στην Τάεφ. Η τρίτη γυναίκα πέθανε στη Τζέντα.

Εξάλλου την Τετάρτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αποφάσισε να μην κηρύξει «κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο» ελλείψει αδιάσειστων αποδείξεων για την μετάδοση του MERS από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Παρόλα αυτά ο ΠΟΥ σημείωσε πως «η βαρύτητα της κατάστασης έχει αυξηθεί, όσον αφορά τις συνέπειές της για τη δημόσια υγεία».

Ο κοροναϊός MERS θεωρείται ένας πιο θανατηφόρος, αλλά λιγότερο μεταδοτικός εξάδελφος του ιού που είναι υπεύθυνος για το Οξύ και Σοβαρό Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS) και προκάλεσε το 2003 τον θάνατο σχεδόν 800 ανθρώπων σε διεθνές επίπεδο.

Όπως και το SARS, προκαλεί λοίμωξη του αναπνευστικού και οι ασθενείς παρουσιάζουν πυρετό, βήχα και αναπνευστικά προβλήματα και συχνά προκαλεί – μοιραία – πνευμονία. Ωστόσο, σε αντίθεση με το SARS, το MERS προκαλεί επίσης νεφρική ανεπάρκεια. Μέχρι σήμερα, δεν έχει υπάρξει προληπτική θεραπευτική αγωγή για το MERS.

Πηγή: newsbomb.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ