ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με το ατομικό δελτίο υγείας του παιδιού η εγγραφή στο σχολείο

Το ατομικό δελτίο υγείας του μαθητή (ΑΔΥΜ) θα χρησιμοποιείται πλέον για την εγγραφή στο σχολείο, χωρίς να απαιτούνται άλλα δικαιολογητικά.

Με το ατομικό δελτίο υγείας του παιδιού η εγγραφή στο σχολείο

Το δελτίο το οποίο είναι διάρκειας 3 ετών, εκδίδεται από μονάδες του ΕΣΥ και ενημερώνεται από γιατρό για τις αλλαγές που τυχόν επέρχονται στην υγεία του μαθητή.

Για την έκδοσή του, όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο που εξέδωσε η αρμόδια υφυπουργός Υγείας κ. Ζέττα Μακρή, πραγματοποιείται προληπτική ιατρική εξέταση, με λήψη ιατρικού ιστορικού, φυσική εξέταση και εφόσον απαιτούνται και παρακλινικές εξετάσεις.

Η οικονομική επιβάρυνση που προκύπτει για τη διενέργεια ιατρικών, εργαστηριακών και παρακλινικών εξετάσεων, είναι σύμφωνη με τα όσα ορίζονται από τους κανονισμούς παροχών υγείας του ΕΟΠΥΥ και των λοιπών ασφαλιστικών ταμείων.
Τα ατομικά δελτία υγείας των παιδιών φυλάσσονται στα σχολεία, ενώ αντίγραφά τους βρίσκονται στις μονάδες Υγείας που τα εκδίδουν.

Κατά την περίοδο των εγγραφών (Μάιο έως Σεπτέμβριο), συγκροτούνται κλιμάκια γιατρών σε μονάδες του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), με σκοπό να διευκολύνεται η διαδικασία κατάρτισης – συμπλήρωσης του δελτίου.

Την ευθύνη διανομής του δελτίου έχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, ενώ οι γονείς μπορούν να το προμηθεύονται ηλεκτρονικά από τους ιστότοπους των συναρμόδιων υπουργείων ή με φωτοαντίγραφο αυτού.

Το ατομικό δελτίο υγείας αποσυνδέεται από το Βιβλιάριο Υγείας του Παιδιού και αποτελεί ξεχωριστό έντυπο.