ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι πιο επικίνδυνες εστίες μικροβίων μέσα στο σπίτι σας

Όσο φανατικοί και αν είστε με την καθαριότητα του σπιτιού, ίσως υπάρχουν ορισμένα σημεία που δεν πάει ο νους σας ότι απειλούν άμεσα την υγεία σας και έτσι τα παραμελείτε ή δεν τα καθαρίζετε αρκετά τακτικά.

Οι πιο επικίνδυνες εστίες μικροβίων μέσα στο σπίτι σας

Δείτε σε ποια σημεία μέσα στο σπίτι παρατηρείται συνήθως η υψηλότερη συγκέντρωση μικροβίων, ώστε να πάρετε τις κατάλληλες προφυλάξεις:

Ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τηλεχειριστήρια: Αυτό ίσως το έχετε ακούσει και εσείς. Τα πληκτρολόγια και τα τηλεχειριστήρια στις κονσόλες, τις τηλεοράσεις και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του σπιτιού είναι από τις πιο επικίνδυνες εστίες μικροβίων.

Ο νιπτήρας του μπάνιου: Το μπάνιο είναι ένας κοινόχρηστος χώρος. Όταν οι οδοντόβουρτσες αγγίζουν μεταξύ τους ή αν μοιράζεστε κάποια πετσέτα (πχ προσώπου) μαζί με άλλους, τότε είναι πιθανό να μεταφέρετε μικρόβια ο ένας στον άλλο.

Το τηλέφωνο: Μια τηλεφωνική συσκευή έρχεται δεκάδες φορές την ημέρα σε επαφή με χέρια που πιθανώς δεν είναι καθαρά, αλλά έχουν χιλιάδες μικρόβια. Τα μικρόβια συσσωρεύονται στο πλαστικό και μεταφέρονται έτσι σε όποιον το ακουμπήσει.

Διακόπτες: Λίγοι το σκέφτονται, αλλά οι διακόπτες στο σπίτι έχουν συνήθως πολλά μικρόβια επάνω τους, για τον ίδιο ακριβώς λόγο με το τηλέφωνο.

Τα κουμπιά του ασανσέρ: Τα πλήκτρα στο ασανσέρ είναι κατά κανόνα γεμάτα μικρόβια. Προσπαθήστε να μάθετε στα παιδιά σας, όταν χρησιμοποιούν το ασανσέρ, να μην βάζουν μετά το χέρι στο στόμα τους.

Τα χερούλια στις πόρτες και στο ψυγείο: Αυτά είναι το πλέον προφανή σημεία. Σκεφτείτε μόνο πόσες φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας ανοιγοκλείνει το κάθε μέλος της οικογένειας την πόρτα του ψυγείου!

Διαβάστε επίσης:

Πού θα πάνε διακοπές τα μικρόβια φέτος το καλοκαίρι;

Αντισώματα από τους καρχαρίες μπορούν να μας σώσουν

Τα επικίνδυνα μικρόβια που επιβιώνουν στα αεροπλάνα