ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι συμβαίνει όταν ένας κίνδυνος γίνει πραγματικότητα και σας πιάσει απροετοίμαστους;

Να αποκωδικοποιήσει τον τρόπο με τον οποίο δημιουργούνται, διοχετεύονται και ερμηνεύονται τα μηνύματα κατά τη διαδικασία επικοινωνίας και διαχείρισης κινδύνου θα επιχειρήσει το συνέδριο 2nd European Risk Summit: "Living in an uncertain world. Risk Communication: principles-strategies-tools" το οποίο θα πραγματοποιηθεί 11 & 12 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Αthens Hilton.

Τι συμβαίνει όταν ένας κίνδυνος γίνει πραγματικότητα και σας πιάσει απροετοίμαστους;

Ανακαλύπτοντας τους κινδύνους

Το συνέδριο πραγματοποιείται σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία η ρητορική της ανασφάλειας και της καταστροφολογίας είναι πολύ προσφιλής. Το δημόσιο ενδιαφέρον για τους κινδύνους πολλαπλασιάζεται από το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και με την οπτικοποίηση των σεναρίων καταστροφής, που αποτελούν προσφιλές θέμα σε δελτία ειδήσεων και ψυχαγωγικές εκπομπές. Οι κίνδυνοι με τους οποίους βρισκόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι είναι πολλοί και διαφορετικοί: ο κίνδυνος της οικονομικής καταστροφής, σεισμοί, πλημμύρες, αεροπορικές τραγωδίες, ιοί και νέες μολυσματικές ασθένειες, τοξικά παράγωγα που διαταράσσουν τη διατροφική αλυσίδα και διατροφικά σκάνδαλα που ξεπερνούν τα όρια των χωρών και επηρεάζουν την παγκόσμια οικονομία με τη μορφή περιοριστικών μέτρων και ταξιδιωτικών οδηγιών.

Οι οργανισμοί δημόσιας υγείας θα πρέπει να επικοινωνούν αποτελεσματικά με το κοινό και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για να διαχέουν ενημερωτικά αλλά όχι ανησυχητικά μηνύματα. Οι εταιρείες είναι υποχρεωμένες να λειτουργούν σε ένα περιβάλλον υψηλού κινδύνου και να προστατεύουν τη φήμη της εμπορικής τους επωνυμίας.

RISK

Διεθνείς ομιλητές

Διεθνείς ομιλητές θα παρουσιάσουν βέλτιστες πρακτικές αναφορικά με το τι θα πρέπει να κάνουμε και τι θα πρέπει να αποφύγουμε, προκειμένου να εξασφαλίσουμε αποτελεσματικές επικοινωνιακές στρατηγικές κατά τη διάρκεια διαχείρισης κρίσεων.

Μεταξύ των ομιλητών, o διευθυντής του Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων του King's College του Λονδίνου, καθηγητής Ragnar Löfstedt, η καθηγήτρια Anne Glover, ανώτατη επιστημονική σύμβουλος σε θέματα επιστήμης και τεχνολογίας του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο καθηγητής Baruch Fischhoff με μεγάλο συγγραφικό έργο στην επικοινωνία και διαχείριση κινδύνων και η ευρωβουλευτής Julie Girling, η οποία από τον Σεπτέμβριο του 2012 έχει ιδρύσει την άτυπη ομάδα εργασίας για την χάραξη πολιτικής διαχείρισης κινδύνων βάσει επιστημονικής τεκμηρίωσης.

Και η ελληνική εμπειρία είναι απαραίτητη

Διακεκριμένοι Έλληνες ομιλητές θα μας παρουσιάσουν τη δική τους εμπειρία σχετικά με το πώς χειρίστηκαν επικοινωνιακά και πώς αντιμετώπισαν κρίσεις.

Μεταξύ των ομιλητών, ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ Κωνσταντίνος Φρουζής, ο πρόεδρος του ΣΕΒΤ Ευάγγελος Καλούσης, ο γενικός διευθυντής της Diageo Τάσος Ευάγγελου, ενώ οι ακαδημαϊκοί Πλούταρχος Σακελλάρης, Τάσος Γιαννίτσης και Νίκος Χριστοδουλάκης θα αναλύσουν τον ρόλο που έπαιξαν σωστές και λανθασμένες επικοινωνιακές στρατηγικές κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, καθώς και του περίφημου πλέον GREXIT.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και εγγραφές στην ιστοσελίδα: www.risksummit.gr

Για εγγραφή * πατήστε εδώ

*για τους Δημοσιογράφους το κόστος εγγραφής είναι μηδενικό