ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θετική υποδοχή του ΙΣΑ στην θεσμοθέτηση των Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας

Την ικανοποίηση των μελών του εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) σχετικά με τις τελευταίες θετικές εξελίξεις όσον αφορά την υπουργική απόφαση για την θεσμοθέτηση των Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας (ΜΗΝ).

Θετική υποδοχή του ΙΣΑ στην θεσμοθέτηση των Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας

Σε σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του, ο ΙΣΑ υπογραμμίζει τηνεξ' αρχής στήριξή του στο συγκεκριμένο θέμα και επικροτεί την δέσμευση του υπουργείου Υγείας για την υλοποίησή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΙΣΑ, την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος, Γ. Πατούλης και ο Γενικός Γραμματέας, Ευστ. Τσούκαλος:

"Την αναγκαιότητα του θεσμού των μονάδων ημερήσιας νοσηλείας "ΜΗΝ" υπερασπίστηκε από την αρχή ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Ο ΙΣΑ ανέδειξε με ιδιαίτερη έμφαση τη σημασία της εναρμόνισης της χώρας μας με τα σύγχρονα ευρωπαϊκά και διεθνή επιστημονικά δεδομένα για τη παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών με το χαμηλότερο κόστος.

Επίσης τονίσαμε δια των παρεμβάσεων μας τη σπουδαιότητα θεσμοθέτησης των "ΜΗΝ" για τη προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού στη χώρα μας.

Με τις ενέργειές μας αυτές για τις ΜΗΝ και την ΠΦΥ στηρίχτηκαν τα ιδιωτικά ιατρεία και τα μικρά πολυιατρεία, καθώς επίσης θεσμοθετήθηκαν και οι μονάδες εξωσωματικής γονιμοποίησηs για τη διασφάλιση της λειτουργίας τους μέσω νομικού πλαισίου, κόντρα στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που δεν έβλεπαν θετικά την δημιουργία των ΜΗΝ.

Ο ΙΣΑ χαιρετίζει την υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης για τις τεχνικές προδιαγραφές των "ΜΗΝ", με τη πεποίθηση ότι η θεσμοθέτηση αυτή θα συμβάλλει καταλυτικά στην εξοικονόμηση πόρων στην υγεία, στη γρήγορη διακίνηση ασθενών, αλλά και στη προώθηση της ΠΦΥ και των μικρών ιατρείων σε μια εποχή που οι ιατροί έχουν πληγεί ιδιαιτέρως με την επιβολή δυσβάστακτων μέτρων και την διαιώνιση της μη καταβολής των ληξιπρόθεσμων.

Ο ΙΣΑ θα συνεχίσει να βρίσκεται σε εγρήγορση και να παρακολουθεί οτι διασφαλίζεται η παροχή ποιοτικών ιατρικών υπηρεσιών, ασκώντας τον αναγκαίο μηχανισμό εποπτείας και ελέγχου όλων των φορέων ΠΦΥ, ως θεματοφύλακας της δημόσιας υγείας."

Διαβάστε επίσης:

Δέσμευση Βορίδη ότι θα προχωρήσουν οι "κλινικές μιας ημέρας"