ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον Αγ. Χαράλαμπο Ιλισίων το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα υγείας για ανασφάλιστους και άπορους ηλικιωμένους στον Αγ. Χαράλαμπο στα Ιλίσια.

Στον Αγ. Χαράλαμπο Ιλισίων το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ

Η Κινητή Μονάδα του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» μαζί με εθελοντές γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών βρίσκονταν την Κυριακή στο προαύλιο της εκκλησίας, όπου ενορίτες της 3ης ηλικίας, παραμελημένοι, χωρίς ιατρική παρακολούθηση, ανασφάλιστοι και άποροι, είχαν τη δυνατότητα να εξετασθούν από εθελοντές ιατρούς του.

Πολλοί ηλικιωμένοι εξετάστηκαν προληπτικά από καρδιολόγο, παθολόγο, ορθοπαιδικό και υποβλήθηκαν μέτρηση χοληστερίνης, γλυκόζης νηστείας, σε καρδιογράφημα, σε μέτρηση αρτηριακής πίεσης, ενώ το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής ανέλαβε την υιοθέτηση των ανασφάλιστων χρονίως πασχόντων ενοριτών για την φαρμακευτική τους κάλυψη.

Το πρόγραμμα που ξεκίνησε στις 2 Φεβρουαρίου 2014 της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών αφορά στην προληπτική εξέταση ανασφάλιστων και απόρων της 3ης ηλικίας για οστεοαρθρίτιδα και καρδιαγγειακό κίνδυνο και υλοποιείται πιλοτικά σε 20 ενορίες της Αρχιεπισκοπής για να συνεχίσουν και οι υπόλοιπες.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί 9-5 καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, 3ο όροφο και παρέχει Πρωτοβάθμια Περίθαλψη σε ανασφάλιστους ασθενείς.

Παράλληλα, το Κοινωνικό Φαρμακείο του Ιατρείου χορηγεί φάρμακα κάθε μέρα εκτός Τρίτης. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 3847374.