ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δωρίζει τα όργανά της σε όσους το έχουν ανάγκη!

Η Σου Τζιανστεφάνι είναι ίσως η πιο γενναιόδωρη γυναίκα στον κόσμο!

Δωρίζει τα όργανά της σε όσους το έχουν ανάγκη!

Η 47χρονη Βρετανίδα, ήδη, έχει προσφέρει το ένα νεφρό, 27 ωάρια και το μισό ήπαρ της σε ανθρώπους από τρεις ηπείρους και τώρα αναζητά κάποιον που έχει ανάγκη για να του χαρίσει τον πνεύμονά της.

«Είναι φανταστικό να μπορείς να δίνεις σε έναν άνθρωπο πίσω τη ζωή του», δηλώνει η ίδια.

«Προς το παρόν, δεν μπορώ να χαρίσω τον πνεύμονά μου στην πατρίδα μου, αλλά θα ήθελα να το κάνω».

Η Σου ξεκίνησε να δωρίζει τα όργανά της το 2001, όταν και έβαλε αγγελία, στην οποία προσέφερε το νεφρό της, με αντάλλαγμα τα έξοδα ταξιδιού και διαβίωσης για τη χώρα όπου θα πήγαινε.

Στην αγγελία της απάντησε ο 60χρονος τότε Λάρυ Ρόουζενφιλντ, που χρειαζόταν επειγόντως ένα νεφρό, καθώς έκανε αιμοκάθαρση λόγω γενετικής νεφροπάθειας.

Η ιστορία της Σου είχε πάρει εκείνη την εποχή μεγάλη δημοσιότητα και ένα άτεκνο ζευγάρια από την Αυστραλία επικοινώνησε μαζί της για να την ρωτήσει εάν θα ήθελε να τους δωρίσει μερικά ωάρια για να κάνουν εξωσωματική, όπως και έγινε.

Όταν άλλαξε η νομοθεσία στη χώρα της, η Σου επικοινώνησε με το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ζητώντας να συμπεριληφθεί στη λίστα των δοτών ήπατος.

Τον περασμένο Δεκέμβριο τελικά της ζητήθηκε να το προσφέρει στο ετοιμοθάνατο αγοράκι.

Η Σου είναι ένας από τους ολοένα περισσότερους αλτρουιστικούς δότες οργάνων που χαρίζουν τα όργανά τους σε ξένους, αλλά αν βρει δέκτη για τον πνεύμονά της και νοσοκομείο πρόθυμο να κάνει την μεταμόσχευση, θα είναι η μοναδική δότρια παγκοσμίως.