ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε διαστάσεις ρεκόρ έφτασε ο ιός Έμπολα

Η πρώτη έξαρση του ιού Έμπολα στην ιστορία της Δυτικής Αφρικής χαρακτηρίζεται πλέον και ως η πιο θανατηφόρα και μεγαλύτερη σε έκταση έξαρση ιού που έχει καταγραφεί ποτέ στην συγκεκριμένη περιοχή, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Σε διαστάσεις ρεκόρ έφτασε ο ιός Έμπολα

Συγκεκριμένα, έχουν καταγραφεί περισσότερα από 635 κρούσματα σε Λιβερία, Σιέρα Λεόνε και Γουινέα από τον περασμένο Μάρτιο. Από αυτούς, οι 399 άνθρωποι έχουν πεθάνει, δείχνοντας την μεγάλη θνησιμότητα που παρουσιάζει ο ιός.

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν περίπου 150 άτομα του ΠΟΥ τα οποία εργάζονται νυχθημερόν και στις τρεις χώρες μαζί με τις τοπικές υγειονομικές αρχές για να ενημερώσουν το κοινό για την επικινδυνότητα του Έμπολα, προκειμένου να τον περιορίσουν όσο είναι δυνατόν.

Την προσεχή Τετάρτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Γκάνα συνάντηση των επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών και όχι μόνο από συνολικά 11 χώρες της περιοχής, προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα από κοινού για την αντιμετώπιση του Έμπολα που πλέον δείχνει να παίρνει διαστάσεις μεγαλύτερες από ό,τι περίμεναν αρχικά.

Διαβάστε επίσης:

ΠΟΥ: Τα κράτη της δυτικής Αφρικής να ετοιμαστούν για τον Έμπολα

ΠΟΥ: Χρειάζονται δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του Έμπολα

"Εκτός ελέγχου" ο ιός Εμπόλα στην Δ. Αφρική

Σε έξαρση (και) ο ιός Εμπόλα