ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η πιο πολιτισμένη χώρα του πλανήτη είναι…

Γεμάτη πράσινο, χαρούμενους ανθρώπους, ξωτικά και πολύ... τριφύλλι!

Η πιο πολιτισμένη χώρα του πλανήτη είναι…

Αρκετές μελέτες έχουν εστιάσει στο πώς κάθε χώρα του πλανήτη συμβάλλει στην παγκόσμια οικονομία ή τον τουρισμό, όμως το Good Country Index αξιολογεί τι προσφέρει καθεμιά από αυτές σε επίπεδο εκπαίδευσης, πολιτισμού και φιλανθρωπικού έργου.

Βασικοί τομείς που περιλαμβάνει ο δείκτης είναι επίσης η επιστήμη, η τεχνολογία, η προστασία του περιβάλλοντος, η υγεία και η παγκόσμια ειρήνη.

Στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης μεταξύ των 125 χωρών βρίσκεται η Ιρλανδία.

Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται πρώτο στην επιμέρους κατάταξη για τη συμβολή του στην Επιστήμη και την Τεχνολογία, ενώ η Ισλανδία αναδεικνύεται σε πρωτοπόρο όσον αφορά την προσφορά της στην προστασία του πλανήτη. Το Βέλγιο ξεχωρίζει για τη συμβολή του στον πολιτισμό. Η Γερμανία έλαβε εξαιρετικά υψηλή βαθμολογία ως προς το φιλανθρωπικό της έργο, ενώ η Ισπανία προσφέρει τα μέγιστα σε επίπεδο ανθρωπιστικής βοήθειας.

2good

Ο καταξιωμένος σύμβουλος επί οικονομικών και πολιτικών θεμάτων Σάιμον Άνχολτ συγκέντρωσε στοιχεία από 35 διαφορετικές βάσεις δεδομένων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ΜΚΟ και άλλων διεθνών οργανώσεων, ώστε να καταρτίσει το Good Country Index.

Ο δείκτης περιλαμβάνει επτά επιμέρους κατηγορίες: Επιστήμη & Τεχνολογία, Πολιτισμός, Παγκόσμια Ειρήνη & Ασφάλεια, Δημόσια Τάξη, Κλίμα & Περιβάλλον, Ευημερία & Ισότητα, Υγεία & Ευεξία.

Η χώρα μας βρίσκεται στην 30η θέση της γενικής κατάταξης, την οποία μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου είναι...
Η Ελλάδα μία από τις χειρότερες χώρες να εργάζεται κανείς
Δείτε ποιες είναι οι πιο αισιόδοξες χώρες του κόσμου
Ποια θέση κατέχει η Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη του σεξ