ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Αθήνα οι κορυφαίοι γαστρεντερολόγοι του κόσμου

Οι 10 κορυφαίοι γαστρεντερολόγοι του κόσμου βρίσκονται από χθες και για δύο μόλις ημέρες στην Αθήνα στο πλαίσιο του Athens Endoscopy live στο νοσοκομείο Metropolitan και του συνεδρίου Athens International Sympsium, στο οποίο συμμετέχουν 18 καθηγητές από δέκα χώρες.

Στην Αθήνα οι κορυφαίοι γαστρεντερολόγοι του κόσμου

Το Athens Endoscopy live ξεκίνησε χτες στο νοσοκομείο Metropolitan στην Αθήνα, όπου Έλληνες ασθενείς είχαν την ευκαιρία να χειρουργηθούν εντελώς δωρεάν από τους κορυφαίους γαστρεντερολόγους του κόσμου.

Τις πρωτοποριακές αυτές επεμβάσεις είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν Έλληνες γαστρεντερολόγοι, μέσω απευθείας μετάδοσης των επεμβάσεων σε ειδική αίθουσα του ξενοδοχείου Metropolitan, ενώ μεταδόθηκαν και σε ακόμη 21 χώρες.

Οι παγκοσμίου φήμης καθηγητές επέδειξαν μεθόδους αντιμετώπισης προκαρκινικών καταστάσεων του οισοφάγου και ενδοσκοπικής αφαίρεσης προκαρκινικών όγκων από το στομάχι και το παχύ έντερο. Μερικές από τις επεμβάσεις αυτές πραγματοποιούνται για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Σήμερα, Σάββατο, διενεργείται στο ξενοδοχείο Hilton το 2ο Athens International Sympsium με θέμα την πρόληψη του Γαστρεντερικού Καρκίνου, όπου οι κορυφαίοι γαστρεντερολόγοι αναμένεται να απευθυνθούν στους Έλληνες γιατρούς της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και στους Έλληνες γαστρεντερολόγους, με σκοπό να τους ενημερώσουν για τα βήματα που πρέπει να κάνουν στην πρώιμη διάγνωση και διαχείριση του γαστρεντερικού καρκίνου.

Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η Αγγλική και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στην Ελληνική, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα ερωτήσεων μέσω SMS και στις δύο γλώσσες.

Το συμπόσιο βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών , της Ευρωπαϊκής Γαστρεντερολογικής Ενδοσκοπικής Εταιρίας, και της Αμερικανικής Γαστρεντερολογικής Ενδοσκοπικής Εταιρίας.