ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σκληρή δήλωση για τη ΔΕΗ και από την υφ. Υγείας Κ. Παπακώστα

Δεν έχουμε μάθει να συμβιώνουμε ως πολιτεία, ως κοινωνία και ως υπηρεσίες με τους συνανθρώπους μας με αναπηρία, δήλωσε η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, η οποία εκφράζει την οδύνη της στην οικογένεια της 56χρονης τετραπληγικής που έχασε τη ζωή της λόγω της διακοπής του ρευματος από τη ΔΕΗ.

Σκληρή δήλωση για τη ΔΕΗ και από την υφ. Υγείας Κ. Παπακώστα

Η κα. Παπακώστα τονίζει ότι πάγια θέση της και ως προέδρου της Επιτροπής 'Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής' και ως Υφυπουργού Υγείας είναι ότι χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να τυγχάνουν προστασίας και προσβασιμότητας, ανεξαρτήτως της λειτουργίας του Κράτους, των υπηρεσιών και των πάσης φύσεως ''αναγκών''.

Προσφάτως, με αφορμή τις συνεχιζόμενες απεργίες της ΔΕΗ, η κα. Κ. Παπακώστα ζήτησε εγγράφως, από την αρμόδια αρχή, να εξαιρεθούν από τις προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης, οι καταναλωτές εκείνοι που έχουν δηλώσει ότι υποστηρίζονται από ηλεκτρικά μηχανήματα, λόγω προβλημάτων υγείας.

«Θλίβομαι, αναφέρει η κα. Παπακώστα, που η πραγματικότητα με επιβεβαίωσε, με τραγικό τρόπο, μέσα σε διάστημα μόλις 21 ημερών. Οφείλουμε να υιοθετήσουμε όλοι μας τη στάση ότι υπέρτερο αγαθό όλων είναι η ανθρώπινη ζωή και η προστασία της και ιδίως εκείνων που δεν έχουν άλλους τρόπους να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους. Επαφίενται στην προστασία του Συντάγματος (άρθρο 21), για την εφαρμογή του οποίου είμαστε ταγμένοι θεματοφύλακες, χωρίς αστερίσκους και χωρίς υποσημειώσεις».

Διαβάστε επίσης
Λ. Γρηγοράκος: Τραγικό το λάθος της ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα

Τετραπληγική έχασε τη ζωή της όταν της έκοψαν το ρεύμα λόγω χρέους! (vid)