ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακάθεκτος ο Έμπολα – Αμερικανός γιατρός μολύνθηκε από τον ιό

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται ο ΠΟΥ σχετικά με την ανεξέλεγκτη -όπως όλα δείχνουν- εξάπλωση του ιού Έμπολα στην Δ. Αφρική, ύστερα και από το τελευταίο κρούσμα που επιβεβαιώθηκε χθες στη Λιβερία και πρόκειται για Αμερικανό γιατρό, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή για λογαριασμό του φορέα "Samaritan's Purse" για να βοηθήσει στην εν εξελίξει κρίση.

Ακάθεκτος ο Έμπολα – Αμερικανός γιατρός μολύνθηκε από τον ιό

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, πρόκειται για τον 33χρονο δρ Kent Brantly, ο οποίος αυτήν τη στιγμή νοσηλεύεται σε κέντρο απομόνωσης που έχει δημιουργηθεί σε νοσοκομείο στην πρωτεύουσα της Λιβερίας, Monrovia. Οι τοπικές υγειονομικές αρχές εκφράζουν ιδιαίτερη ανησυχία από τη στιγμή που ο ιός προσέβαλε και άτομο που είναι πολύ καλά ενημερωμένο και λάμβανε φυσικά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Οι ΗΠΑ παρακολουθούν πλέον πολύ στενά την εξέλιξη της εξάπλωσης του Έμπολα και είναι έτοιμες να προσφέρουν τη βοήθειά τους σε αφρικανικές κυβερνήσεις και σε μη κυβερνητικές οργανώσεις οι οποίες επιχειρούν επί του πεδίου, όπως δήλωσε ο Γουίλ Στίβενς, εκπρόσωπος της διεύθυνσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Αφρική.

Στην φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα ο οργανισμός Samaritan's Purse βλέπετε τον 33χρονο πριν μερικές εβδομάδες να βρίσκεται στο Κέντρο Ελέγχου του ιού Έμπολα που δημιούργησε ο οργανισμός στην πρωτεύουσα της Λιβερίας και να προσπαθεί να βοηθήσει έναν ασθενή.

Ανάμεσα στις αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση της έξαρσης του ιού στη Δυτική Αφρική είναι το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), αλλά και διάφορες υπηρεσίες του Πενταγώνου, συμπεριλαμβανομένου του Ινστιτούτου Ιατρικής Έρευνας για τις Μολυσματικές Ασθένειες του αμερικανικού στρατού ξηράς.

Ο ιός Έμπολα έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 660 ανθρώπους από το ξέσπασμα της επιδημίας στη δυτική Αφρική πριν από αρκετούς μήνες, κατά κύριο λόγο σε τρεις χώρες: στη Γουινέα (314 νεκροί), στη Σιέρα Λεόνε (219 νεκροί) και στη Λιβερία (127 νεκροί), σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) του ΟΗΕ.

Διαβάστε επίσης:

Ο ιός Έμπολα εξαπλώθηκε και σε τέταρτη χώρα στη Δ. Αφρική