ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Obamacare: Μειώθηκαν κατά 10 εκατ. οι ανασφάλιστοι στις ΗΠΑ

Κατά 10,3 εκατομμύρια μειώθηκε ο αριθμός των πολιτών που δεν έχουν ασφάλιση υγείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω του Obamacare, σύμφωνα με πανεπιστημιακή μελέτη που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Obamacare: Μειώθηκαν κατά 10 εκατ. οι ανασφάλιστοι στις ΗΠΑ

Από τον Σεπτέμβριο του 2013 έως τον Απρίλιο του 2014 πάνω από 10 εκατομμύρια ενήλικες (από 18 έως 64 ετών) που προηγουμένως ήταν ανασφάλιστοι εντάχθηκαν στο σύστημα ιατρικής περίθαλψης, σύμφωνα με μελέτη ερευνητών του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό New England Journal of Medicine.

Η αμερικανική κυβέρνηση μέσω του υπουργείου Υγείας χαιρέτησε αυτή την «σημαντική» μείωση στον αριθμό των ανασφάλιστων αμερικανών πολιτών.

Ο στόχος της μεταρρύθμισης, μέσω του obamacare, που εγκρίθηκε το 2010 είναι να προσφέρει ιατρική ασφάλιση στο μεγαλύτερο δυνατόν ποσοστό από τους 50 εκατομμύρια αμερικανούς πολίτες που έως τώρα ήταν ανασφάλιστοι.

Ο νόμος τέθηκε πλήρως σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου και οι πολίτες αντιμετωπίζουν πλέον τον κίνδυνο φορολογικού προστίμου εάν δεν είναι ασφαλισμένοι.

Συνολικά αναμένεται 12 εκατομμύρια άνθρωποι να ασφαλιστούν μέσα στο 2014 και άλλα 19 εκατομμύρια το 2015, σύμφωνα με μια ξεχωριστή εκτίμηση από το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO) που έγινε τον περασμένο Απρίλιο.