ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε πού πληρώνουν σε χρυσό το κάθε κιλό που χάνετε στο αδυνάτισμα

Η παιδική παχυσαρκία είναι παγκόσμιο πρόβλημα του 21ου αιώνα και ακόμα και οι πιο εύπορες χώρες στον κόσμο δεν μπορούν να το αποφύγουν.

Δείτε πού πληρώνουν σε χρυσό το κάθε κιλό που χάνετε στο αδυνάτισμα

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να δώσουν ένα έξτρα κίνητρο στους πολίτες τους να χάσουν τα περιττά κιλά που έχουν, ακόμα και από την παιδική ηλικία.

Έτσι, στο Ντουμπάι έχει τεθεί από πέρυσι σε εφαρμογή το πρόγραμμα "Το βάρος σου σε χρυσάφι", με βάση το οποίο, οικογένειες που έχουν παιδί από 2 έως 14 ετών, μπορούν να λάβουν 2 γραμμάρια χρυσού ανά άτομο (ισχύει για όλη την οικογένεια) για κάθε κιλό το οποίο χάνουν στο αδυνάτισμα!

Η πρόοδος της δίαιτας που ενδεχομένως κάνουν παρακολουθείται σε ειδικές κατά τόπους κυβερνητικές εγκαταστάσεις, όπου εργάζονται αξιωματούχοι Υγείας της χώρας.

Πέρυσι το συγκεκριμένο πρόγραμμα τέθηκε σε εφαρμογή και αφορούσε μόνο ενήλικες, αλλά η επιτυχία του, έκανε τον εμίρη να το διευρύνει και στα παιδιά.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι ειδικοί, που εκφράζουν ανησυχία για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αφού πιστεύουν, ότι πολλές οικογένειες θα πιέσουν τα παιδιά τους να χάσουν κιλά ακόμα και αν αυτό δεν είναι απόλυτη ανάγκη, ενώ μπορεί να το κάνουν και με λάθος, ανθυγιεινό, τρόπο, ειδικά αν πρόκειται για παιδιά 4 ετών και κάτω.

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτο: Δίδυμες γεννήθηκαν κρατώντας τα χεράκια τους! (vid)

Ήταν κλινικά νεκρή για 26' και επέστρεψε στην ζωή!

Προστασία από παχυσαρκία και κακή διατροφή με... γιαούρτι

Οι 5 εντολές για φυσικό αδυνάτισμα