ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανεξέλεγκτος ο Έμπολα – Νεκρός κορυφαίος γιατρός για τον ιό στην Σ. Λεόνε

Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος εξάπλωσης του θανατηφόρου ιού Έμπολα εκτός Αφρικής, αφού η κατάσταση στις χώρες που έχουν πληγεί αυτήν τη στιγμή στα δυτικό μέρος της ηπείρου μοιάζει να είναι εκτός ελέγχου.

Ανεξέλεγκτος ο Έμπολα – Νεκρός κορυφαίος γιατρός για τον ιό στην Σ. Λεόνε

Μάλιστα, ο ιός κόστισε τη ζωή ακόμα και ενός γιατρού που θεωρείτο ειδικός στην αντιμετώπιση του Έμπολα και ήταν εκ των κορυφαίων γιατρών στη Σιέρα Λεόνε.

Πρόκειται για τον Sheikh Umar Khan, ο οποίος κόλλησε πριν μια εβδομάδα τον ιό, η κατάστασή του έδειχνε βελτίωση τις τελευταίες ημέρες, αλλά τελικά δεν βγήκε νικητής από την μάχη με τον Έμπολα.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του εκπροσώπου του Παγκόσμιου Οργανισμού υγείας (ΠΟΥ), Tarik Jasarevic, σχετικά με την τελευταία εξέλιξη: "Ο θάνατος του Khan αποτελεί ακόμα μία απόδειξη ότι οι εθελοντές γιατροί και οι εργαζόμενοι τον χώρο της υγείας (στην Αφρική) διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο".

Περισσότεροι από 100 γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό έχουν μολυνθεί από τον Έμπολα τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο ένας μετά τον άλλο, οι φορείς και οργανισμοί υγείας που βρίσκονται επί τόπου στην δυτική Αφρική και βοηθούν στον περιορισμό της εξάπλωσης του Έμπολα, εκφράζουν καθημερινά τις έντονες ανησυχίες τους για την πορεία των προσπαθειών αυτών.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας, Philip Hammond, είπε στο BBC ότι υπάρχει κίνδυνος αυτή η επιδημία να εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες εκτός Αφρικής.

Διαβάστε επίσης:

Τρόμος από την εξάπλωση του Έμπολα – Έκλεισε τα σύνορα η Λιβερία (video)

Ακάθεκτος ο Έμπολα – Αμερικανός γιατρός μολύνθηκε από τον ιό

Ακάθεκτος ο Έμπολα – Αμερικανός γιατρός μολύνθηκε από τον ιό