ΕΙΔΗΣΕΙΣ

200 εκατ. ευρώ για χρηματοδότηση Παιδικών Σταθμών ενέκρινε η κυβέρνηση

Την αύξηση της χρηματοδότησης κατά 40 εκατ. ευρώ, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες με βάση τις αιτήσεις και να φιλοξενηθούν φέτος 89.000 παιδιά στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς (από 68.000 που ήταν πέρσι) ενέκρινε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, η οποία έγινε στο γραφείο του υφυπουργού Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

200 εκατ. ευρώ για χρηματοδότηση Παιδικών Σταθμών ενέκρινε η κυβέρνηση

Το αρχικό ποσό των 160 εκατ. ευρώ έφτασε τελικά τα 200 εκατ. ευρώ και έτσι εκτιμάται ότι καλύπτεται το σύνολο των διαθέσιμων θέσεων που προσφέρουν οι Δημοτικοί και Ιδιωτικοί Σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ/ΜΕΑ (89.000 θέσεις). Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια, υπάρχει συνεχής αύξηση των θέσεων, καθώς την περίοδο 2012 – 2013 ήταν 57.000 και μόλις 43.000 θέσεις την περίοδο 2011-12.

Όπως δήλωσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος «η απόφαση αυτή, αποτελεί ένα ισχυρό δείγμα κοινωνικής πολιτικής για τις πιο ευπαθείς ομάδες, τις άνεργες και εργαζόμενες μητέρες, αλλά και αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης, των Δήμων και του ιδιωτικού τομέα».

Να σημειωθεί ότι παρόντες στην σύσκεψη ήταν επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου και αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της, Κώστα Ασκούνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ