ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έμπολα: Προβληματισμός ΠΟΥ ότι υποτιμήθηκε το μέγεθος του ιού

Μήπως δεν πήραμε τόσο σοβαρά τον θανατηφόρο ιό Έμπολα; Το μήνυμα αυτό στέλνει τώρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος συντονίζει πλέον όλες του τις ενέργειες, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη και πιο μαζική διεθνή ανταπόκριση και υποστήριξη από διάφορες χώρες και Οργανισμούς που ανήκουν στα Ηνωμένα Έθνη.

Έμπολα: Προβληματισμός ΠΟΥ ότι υποτιμήθηκε το μέγεθος του ιού

Το γεγονός ότι το μέγεθος της επιδημίας η οποία μετρά πάνω από 1000 νεκρούς έχει υποτιμηθεί, τονίστηκε από επικεφαλής του ΠΟΥ κατά την διάρκεια επίσκεψης σε περιοχές που έχουν πληγεί από τον ιό.

«Η παρουσία αξιωματούχων σε τομείς και χώρους που έχει παρατηρηθεί η επιδημία και η συγκέντρωση αποδείξεων φανερώνει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων υποτιμά σημαντικά την κλίμακα της επιδημίας» αναφέρει ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Το ξέσπασμα του ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική συνεχίζει να επεκτείνεται, με 1.975 κρούσματα και 1.069 θανάτους στη Γουινέα, τη Λιβερία, τη Νιγηρία και τη Σιέρα Λεόνε» σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η έξαρση της επιδημίας του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα η πιο σοβαρή από το 1976, έχει κοστίσει τη ζωή σε 1.069 ανθρώπους μέχρι στιγμής. Από αυτούς οι 377 νεκροί είναι στη Γουινέα, οι 355 στη Λιβερία οι 334 στη Σιέρα Λεόνε και τρεις στη Νιγηρία.

Διαβάστε ακόμη:

Πέντε άγνωστες αιτίες πίσω από το δραματικό ξέσπασμα του Έμπολα