ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έξι άχρηστα μέρη του ανθρώπινου σώματος

Όλοι έχουμε τα μέρη του σώματος που μας είναι απολύτως απαραίτητα, όπως η καρδιά, ο εγκέφαλος, οι πνεύμονες, τα νεφρά, το στομάχι, κλπ, αλλά έχουμε επίσης ορισμένα μέρη που είναι πρακτικώς... άχρηστα.

Έξι άχρηστα μέρη του ανθρώπινου σώματος

Δείτε ποια είναι αυτά:

Το Σημείο του Δαρβίνου (το δίπλωμα του αυτιού στο επάνω μέρος του)

Πρόκειται για μια μικρή πτυχή του δέρματος που σχηματίζεται στο επάνω μέρος των αυτιών και εμφανίζεται στο 10% των ανθρώπων. Τόσο η προέλευση όσο και η χρησιμότητά της είναι ασαφείς.

Το όργανο του Jacobson

Βρίσκεται στο οσφρητικό σύστημα των αμφιβίων, των ερπετών και των θηλαστικών. Περιγράφεται ως ένας "χημειοϋποδοχέας". Αυτό το εξειδικευμένο αισθητήριο στο αναπνευστικό μας σύστημα (στη μύτη) χρησιμοποιείται για την ανίχνευση χημικών ουσιών. Στην περίπτωση των ανθρώπων, τέτοιες ουσίες λέγεται πως είναι οι φερομόνες, αλλά στην πράξη είναι ένα άχρηστο όργανο για τον σύγχρονο άνθρωπο.

Δόντια "φρονιμίτες"

Εκτός από το να αποτελούν έναν επώδυνο μπελά για να αφαιρεθούν, οι φρονιμίτες δεν εξυπηρετούν κανένα σκοπό, με εξαίρεση ίσως την ευθυγράμμισή των υπολοίπων δοντιών και του σαγονιού μας, ενώ τις περισσότερες φορές εμποδίζουν την σωστή ανάπτυξη άλλων δοντιών.

Μυς των αυτιών

Ακόμα ένα άχρηστο μέρος του οργανισμού μας που εντοπίζεται στα αυτιά. Πρόκειται για μικρούς μυς που χρησιμοποιούνται για να περιστρέφονται τα αυτιά κάποιου ζώου προς την κατεύθυνση του ήχου, αλλά δεν εξυπηρετούν κανένα σκοπό στους ανθρώπους.

Κόκκυγα

Το βρίσκουμε στο τέλος της σπονδυλικής στήλης και αποτελείται από τρεις έως πέντε σπονδύλους κάτω από το ιερό οστό. Η κόκκυγα (ή "ουρά"), είναι ένα "απομηνάρι" σπονδύλων από όταν οι μακρινοί μας πρόγονοι είχαν ουρά.

Οι θηλές στους άντρες

Γιατί οι άνδρες έχουν θηλές ούτως ή άλλως; Όλα τα ανθρώπινα έμβρυα αναπτύσσουν θηλές, ακόμη και πριν η φύση "αποφασίσει" το φύλο του εμβρύου. Αν και είναι σπάνιο, οι άνδρες είναι σε θέση να παράγουν γάλα από αυτές, αλλά σε γενικές γραμμές είναι ένα άχρηστο μέρος του σώματός τους.

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτο βίντεο: Πώς βλέπει ένας άνθρωπος που χάνει την όρασή του

Απίστευτο! Καταρρέει κάθε φορά που έχει οργασμό!

Δεν θα πιστεύετε αυτά που κάνουν κάποιοι άνθρωποι στο σώμα τους! (video)

Απίστευτο: Τάιζε την κόρη της με ταινίες-παράσιτα για να χάσει βάρος!