ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έξι λόγοι για να μην πετάξετε τις φλούδες από τις μπανάνες

Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα και την έχουν εκθειάσει για τις ευεργετικές διατροφικές της ιδιότητες για τον οργανισμό μας.

Έξι λόγοι για να μην πετάξετε τις φλούδες από τις μπανάνες

Υπάρχουν, όμως, και άλλοι λόγοι για να λατρέψετε την μπανάνα και δεν έχουν να κάνουν με το γλυκό, σαρκώδες εσωτερικό της, αλλά με την ταπεινή φλούδα που πάντα την πετάμε.

Δείτε έξι τρόπους που μπορεί η φλούδα της μπανάνας να αποδειχτεί σωτήρια για την επιδερμίδα σας, κυρίως, και ίσως να μην την πετάξετε ποτέ ξανά προτού την... εκμεταλλευτείτε.

Λεύκανση των δοντιών

Τρίψτε το εσωτερικό του φλοιού της μπανάνας στα δόντια σας κάθε μέρα για περίοδο μίας εβδομάδας και θα δείτε ότι το χαμόγελό σας θα είναι πιο φωτεινό.

Καταπολέμηση της ακμής

Βάλτε μέλι στο εσωτερικό της φλούδας και κάντε επάλειψη και εντριβή στην επιδερμίδα σας. Είναι ένας αρκετά αποτελεσματικός τρόπος για να μειωθεί η έξαρση της ακμής και τα σημάδια που αυτή προκαλεί στο πρόσωπό σας.

Πρόληψη των ρυτίδων

Η φλούδα της μπανάνας περιέχει αντιοξειδωτικά που είναι ευεργετικά για την επιδερμίδα, καθώς την προστατεύουν απέναντι στα σημάδια του χρόνου. Διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο, περισσότερο λείο και πιο ελαστικό.

Αναλγητικό

Η φλούδα της μπανάνας μπορεί να σας ανακουφίσει από κάποιον πόνο στο σώμα σας, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί με εντριβή όπως και τα αιθέρια έλαια. Κάντε μασάζ στο σημείο που πονάτε με την φλούδα της μπανάνας για περίοδο 15 λεπτών και θα παρατηρήσετε ότι ο πόνος σας θα μειωθεί.

Καταπολέμηση της ψωρίασης

Αυτό είναι σίγουρα το πιο απρόσμενο κέρδος από την χρήση της φλούδας της μπανάνας στην επιδερμίδα σας. Κάντε απαλές εντριβές για να μειώσετε το αίσθημα φαγούρας (κνησμός) και να περιορίσετε τα συμπτώματα της δερματικής ψωρίασης.

Τσιμπήματα εντόμων

Τα τσιμπήματα των εντόμων μπορεί να είναι αρκετά επώδυνα ή/και να σας προκαλέσουν έντονη φαγούρα. Για να την περιορίσετε, κάντε εντριβή στο σημείο με το εσωτερικό του φλοιού της μπανάνας.

Διαβάστε επίσης:

Τι πρέπει να τρώνε οι γυναίκες για να μην πάθουν εγκεφαλικό

Τρεις καλοί λόγοι να αγαπήσετε τις μπανάνες!

Η πιο εύκολη και γρήγορη μάσκα για ρυτίδες

Τι πρέπει να τρώει κάθε γυναίκα πριν την περίοδό της