ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Health Forward»: Όλος ο κόσμος της υγείας στην μοναδική διαδραστική εμπειρία

Είκοσι οκτώ ομιλητές απ' όλο τον κόσμο, δώδεκα workshops για το ευρύ κοινό, 46.000 unique visitors στην ιστοσελίδα www.healthforward.gr , δύο μέρες σε μία κατάμεστη αίθουσα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» είναι μόνο μερικά από τα νούμερα που περιγράφουν την εμπειρία που έζησαν οι επισκέπτες του Health Forward το Σάββατο και την Κυριακή 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

«Health Forward»: Όλος ο κόσμος της υγείας στην μοναδική διαδραστική εμπειρία

Τιμώντας την παράδοση των ανατρεπτικών ομιλιών του TED MED live, ο ΜΚΟ Sci-Co, ο Σύνδεσμος Υποτρόφων Ιδρύματος Ωνάση και η ομάδα του TED MED Live Athens παρουσίασαν ένα μοναδικό για το είδος τους διαδραστικό διήμερο με ομιλίες που αναδείκνυαν όλη τη σύγχρονη προβληματική αναφορικά με τις προκλήσεις στο χώρο της Υγείας.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, συνιδρυτής του Health Forward και του MKO Sci-Co , «είμαστε πραγματικά υπερήφανοι που σε μία Ελλάδα που ακόμη δεν έχει βγει από την κρίση αλλά βιώνει τις συνέπειές της πρώτα και κύρια στον κλάδο της υγείας και της περίθαλψης, μπορούν και γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις με αυτό το επίπεδο ομιλητών, τόσο από άποψη επιστημονικού κύρους όσο και από άποψη πολυεθνικότητας. Το Health Forward πέτυχε τον σκοπό του. Και αυτό για εμάς σημαίνει ότι πετύχαμε την "εμπειρία TED", δηλαδή ο κόσμος να ανταποκριθεί, να ενδιαφερθεί και να εμπνευστεί».

Ο Μιχάλης Στάγκος, συνιδρυτής του Health Forward δίνει ένα ευρύτερο στίγμα προϊδεάζοντας ουσιαστικά για τους στόχους της επόμενης χρονιάς: «το Health Forward σε συνεργασία με το Ted Med live streaming είναι μία νέα πλατφόρμα που φέρνει κοντά γιατρούς και ασθενείς, ιδέες και πρακτικές, δυνατότητες και ελπίδες. Την ώρα που ο κλάδος της υγείας βρίσκεται στο επίκεντρο του κοινωνικού αλλά και οικονομικού ενδιαφέροντος, το perception που τελικά δημιουργείται από τέτοιες εκδηλώσεις και φυσικά από το αντίκτυπο τους σε περιβάλλον social media, δεν μπορεί να αφήνει κανέναν επαγγελματία υγείας αδιάφορο και πολύ περισσότερο αμέτοχο».

Διαβάστε ακόμη:

ΣΦΕΕ Innovation Project»: Μπείτε στην μάχη των επενδύσεων