ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στους δρόμους οι Αθηναίοι για το "Greece Race for the Cure"

Για 6η συνεχόμενη χρονιά, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "Αλμα Ζωής" με την έγκριση της Οργάνωσης "Susan G. Komen for the Cure" διοργανώνει τον Αγώνα "Greece Race for the Cure", ο οποίος αποτελείται από έναν αγώνα δρόμου 5χλμ και έναν περίπατο 2χλμ. Σχετικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας έθεσε σε εφαρμογή η Τροχαία, προκειμένου να διευκολυνθούν οι συμμετέχοντες, ενώ το χατήρι των διοργανωτών έκανε και ο καιρός, ο οποίος αν και νεφελώδης αρχικά, εν συνεχεία ήταν αίθριος.

Στους δρόμους οι Αθηναίοι για το "Greece Race for the Cure"

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού και ειδικά των νεαρών κοριτσιών και των γυναικών σχετικά με τον καρκίνο του μαστού, την πρόληψη και την αντιμετώπισή του.

Ο αγώνας "Greece Race for the Cure" είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Διοργανώνεται εδώ και 31 χρόνια σε περισσότερες από 140 πόλεις παγκοσμίως από την αμερικανική οργάνωση "Susan G. Komen for the Cure".

Με τα έσοδα από αυτή την προσπάθεια ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού κατάφερε πέρυσι να χρηματοδοτήσει τα ακόλουθα:

-Δωρεάν Ομαδικά Ψυχοθεραπευτικά Προγράμματα στα μέλη των Συλλόγων "Αλμα Ζωής" της Αθήνας, Πάτρας και της Θεσσαλονίκης.

- Πρόγραμμα Γενετικής Συμβουλευτικής και Γονιδιακού Ελέγχου σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού και πρώτου βαθμού συγγενείς τους.

- Πρόγραμμα Ενημέρωσης σε Χώρους Εργασίας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής, στο οποίο πραγματοποιούμε δωρεάν ενημερώσεις για τον καρκίνο του μαστού σε χώρους εργασίας, στοχεύοντας στην ενημέρωση των εργαζόμενων γυναικών για τον καρκίνο του μαστού, τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσης και το ρόλο της διατροφής στην πρωτογενή πρόληψη.

- Διακίνηση έντυπου ενημερωτικού υλικού για την αξία της πρόληψης - έγκαιρης διάγνωσης.

- Τη συνέχιση λειτουργίας της Τηλεφωνικής Γραμμής Στήριξης 210 8 253 253.

- Την οργάνωση Προγράμματος Έρευνας και Διεκδίκησης των δικαιωμάτων των γυναικών με καρκίνο του μαστού με την στελέχωση από Νομικό Σύμβουλο, ο οποίος παρέχει νομικές συμβουλές για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των γυναικών με καρκίνο μαστού.

- Πρόγραμμα Ενημέρωσης για την πρόληψη - έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, με τη διανομή έντυπου εκπαιδευτικού υλικού.