ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δωρεάν εξετάσεις για τα αγγεία στο Νέο Αθήναιον

Δωρεάν εξετάσεις για τα αγγεία στο Νέο Αθήναιον

Δωρεάν Αγγειολογική Εξέταση, παρέχει η πρότυπη νοσηλευτική μονάδα, ΝΕΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ M.D. HOSPITAL, σε όσους το επιθυμούν από τις 10 Oκτωβρίου έως τις 10 Νοεμβρίου.

Η εξέταση περιλαμβάνει:

• έλεγχο καρωτιδικής νόσου

• έλεγχο ανευρυσμάτων

• έλεγχος αθηρωματικής νόσου – αθηρωσκλήρωση

• έλεγχο φλεβών

• έλεγχο διαβητικού ποδιού,

• έλεγχο οιδήματος κάτω άκρων

• έλεγχο ελκών κάτω άκρων,

• έλεγχο αδυναμίας βάδισης και άλγους.

Το Πρόγραμμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο των μηνιαίων Ενημερωτικών και Κοινωνικών δράσεων του Θεραπευτηρίου, ΝΕΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ M.D. HOSPITAL, στο Ειδικό Αγγειολογικό Τμήμα Διάγνωσης, Παρακολούθησης και Χειρουργικής αντιμετώπισης Αγγειακών Παθήσεων, του Αγγειοχειρουργικού Κέντρου Αθηνών που βρίσκεται στην οδό Αστυδάμαντος 83, Αθήνα (πίσω από τα ξενοδοχεία Hilton, Caravel).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν από σήμερα στο τηλέφωνο 211 6009490 – 211 6009491 – 211 6009492, καθημερινά από τις 8.30 έως τις 14.30, προκειμένου να κλείσουν ραντεβού για ΔΩΡΕΑΝ εξέταση μέχρι τις 10/11.

Οι επισκέψεις γίνονται κατόπιν ραντεβού και δεν περιλαμβάνουν άλλες ιατρικές πράξεις (συνταγογράφηση, επιπλέον απεικονιστικές εξετάσεις).

Σχετικά με τις Αγγειακές Παθήσεις

Οι Αγγειακές παθήσεις αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου και αναπηρίας στον δυτικό κόσμο.

Η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπισή τους, παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην εξέλιξη της πορείας της υγείας του ασθενούς, αν σκεφτεί κανείς ότι πολλές από τις αγγειακές παθήσεις είναι ασυμπτωματικές.

Και σ΄αυτή την περίπτωση ενοχοποιείται ο σύγχρονος τρόπος ζωής με την έλλειψη άσκησης, το άγχος το κάπνισμα, την κακή διατροφή, την υπερλιπιδαιμία και τον σακχαρώδη διαβήτη σε συνδυασμό με την μείωση των γεννήσεων και τη γήρανση του πληθυσμού.

Η σημαντικότερη αιτία των αγγειακών παθήσεων είναι η σκλήρυνση των αρτηριών ή αθηροσκλήρωση.

Φυσιολογικά το εσωτερικό των αρτηριών είναι ομαλό και λείο. Με την πάροδο των χρόνων όμως αναπτύσσεται στο εσωτερικό τοίχωμα αθηρωματική πλάκα η οποία σταδιακά αποφράσει την αρτηρία σταματώντας την αιματική ροή προς το όργανο που τροφοδοτεί.

Η πληροφόρηση και η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις αγγειακές παθήσεις μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση της υγείας του γενικού πληθυσμού.