ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έμπολα: Εν αναμονή του πορίσματος για τα αίτια θανάτου του Βρετανού

Σε ειδικό θάλαμο του νεκροτομείου των Σκοπίων βρίσκεται η σορός του Βρετανού, ο οποίος πέθανε, χθες Πέμπτη, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πρωτεύουσας της ΠΓΔΜ, με συμπτώματα που θα μπορούσαν να υποδεικνύουν ότι είχε προσβληθεί από τον ιό Έμπολα.

Έμπολα: Εν αναμονή του πορίσματος για τα αίτια θανάτου του Βρετανού

Οι υγειονομικές αρχές της ΠΓΔΜ ανέφεραν ότι εντός 48 ωρών αναμένονται τα αποτελέσματα αιματολογικών εξετάσεων από εξειδικευμένο εργαστήριο της Γερμανίας, στο οποίο εστάλησαν δείγματα για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του 58χρονου Βρετανού.

Το προσωπικό του ξενοδοχείου στα Σκόπια, στο οποίο διέμενε ο Βρετανός, καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ήρθαν σε επαφή με αυτόν έχουν τεθεί σε καραντίνα, ωστόσο, όπως γνωστοποίησαν οι υγειονομικές αρχές της ΠΓΔΜ, κανείς από αυτούς δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα που προκαλεί ο ιός του Έμπολα.

Ο Βρετανός ήταν επιχειρηματίας και επισκεπτόταν συχνά τα Σκόπια για επαγγελματικούς λόγους.

Μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων αναφέρουν ότι ο Βρετανός που έχασε χθες τη ζωή του αντιμετώπιζε προβλήματα αλκοολισμού και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο θάνατός του να οφείλεται σε υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.