ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έμπολα: Η έκταση του θανατηφόρου ιού σε φωτογραφίες

Όταν πριν από μερικούς μήνες άρχισε να παίρνει διαστάσεις στα διεθνή ΜΜΕ η σοβαρότητα της νέας έξαρσης του Έμπολα στην Δυτική Αφρική, λίγοι περίμεναν ότι ο ιός θα έβρισκε τον τρόπο να "μεταναστεύσει" σε άλλες ηπείρους.

Έμπολα: Η έκταση του θανατηφόρου ιού σε φωτογραφίες

Σήμερα, πλέον, οι πάντες έχουν τα μάτια τους καρφωμένα στις εξελίξεις σχετικά με τον Έμπολα, ενώ τα κρούσματα σε ΗΠΑ και Ευρώπη προκάλεσαν ήδη τις πρώτες σπασμωδικές κινήσεις πολλών κυβερνήσεων, προκειμένου να οργανωθούν σωστά και να εμποδίσουν ή τουλάχιστον να περιορίσουν την εξάπλωση του Έμπολα.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν, μπορείτε να δείτε τον τρόπο που ο φακός των διεθνών ΜΜΕ καταγράφει όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

1Ebola-Scanner 3068858k


Ένας θερμικός σαρωτής παρακολουθεί όλους τους επιβάτες που φθάνουν στο διεθνές αεροδρόμιο Ninoy Aquino στις Φιλιππίνες γιατί η αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, αποτελεί πρώιμη ένδειξη του ιού Έμπολα.

2Ebola USA Airport 3068764k


Αντίστοιχη η κατάσταση και στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες με το προσωπικό ασφαλείας και ελέγχου να είναι εξοπλισμένο με ειδικές μάσκες.

3maria-teresa-romer 3065739k


Η Maria Teresa Romero Ramos με το σκύλο της, Excalibur. Η Maria είναι το πρώτο άτομο στην Ευρώπη που προσβλήθηκε από τον θανατηφόρο ιό. Κόλλησε την ασθένεια καθώς φρόντιζε τον Manuel Garcia Viejo, έναν Ισπανό ιεραπόστολο ιερέα, ο οποίος πέθανε στις 25 Σεπτεμβρίου. Πριν από μερικές ημέρες, οι ισπανικές αρχές θανάτωσαν και τον σκύλο της Maria Teresa.

4Ebola germany trai 3068738k


Εθελοντές γιατροί στη Δυτική Αφρική περιμένουν να περάσουν από σταθμό απολύμανσης.

5Ebola Miguel Pajar 3068646k


Νοσηλευτικό προσωπικό και γιατροί μεταφέρουν τον Miguel Pajares -έναν Ισπανό ιερέα που είχε μολυνθεί με τον ιό Έμπολα, ενώ εργάζονται στη Λιβερία- μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο φορείο. Ο ιερέας πέθανε στις 12 Αυγούστου, παρά τη θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε με το πειραματικό φάρμακο Zmapp.

6Ebola doctor and c 3068692k


Εθελοντής στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, φορώντας την ειδική προστατευτική στολή κρατά ένα παιδί που είναι ύποπτο ότι έχει Έμπολα στην Λιβερία.

7ebola-liberia-woma 3045794k


Σταθμός φροντίδας των πληγέντων από τον Έμπολα στην Μονρόβια στην Λιβερία.

8Ebola Liberia US c 3068747k


Αμερικανός στρατιώτης απολυμαίνει τις μπότες του σε μια λεκάνη με χλωριομένο νερό στην κεντρική Λιβερία.

9Ebola Sierra leone 3068675k


Εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας στη Σιέρα Λεόνε μεταφέρουν ένα ακόμα θύμα του Έμπολα προς ταφή.

10Ebola conakry burn 3068656k


Οι ειδικές στολές και ο προστατευτικός εξοπλισμός καίγεται όταν πλέον δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί άλλο.

11Ebola-Liberia-stre 3049462k


Λιβερία. Μια γυναίκα, εξαντλημένη από τον Έμπολα, περιμένει να την μεταφέρουν μέσα σε κλινική παρακολούθησης στην Μονρόβια της Λιβερίας. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό είναι υποχρεωμένοι να απολυμαίνουν τις στολές τους κάθε φορά που εισέρχονται στον περιφραγμένο χώρο της κλινικής.

o-MONROVIA-900

Μια γυναίκα ρίχνει μια χούφτα χώμα προς το σώμα της αδελφής της, καθώς μεταφέρεται για αποτέφρωση.

Διαβάστε επίσης:

Η καταπολέμηση του Έμπολα σε αριθμούς