ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο εισαγγελέας απέρριψε τη μήνυση για τη διαπόμπευση των πέντε οροθετικών γυναικών

Ο εισαγγελέας Εφετών απέρριψε σε δεύτερο βαθμό τη μήνυση που είχαν ασκήσει πέντε οροθετικές γυναίκες για δημόσια διαπόμπευσή τους πριν από τις εκλογές του 2012.

Ο εισαγγελέας απέρριψε τη μήνυση για τη διαπόμπευση των πέντε οροθετικών γυναικών

Με τη μήνυσή τους οι γυναίκες ζητούσαν την ποινική δίωξη για τα αδικήματα της προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της παράνομης βίας, της δημοσιοποίησης ευαίσθητων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, της παραβίασης επαγγελματικής εχεμύθειας, της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας σε βάρος του ιατρικού προσωπικού, της ηγεσίας του ΚΕΕΛΠΝΟ, των αστυνομικών και κατά παντός άλλου υπευθύνου.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει έντονα τότε την κοινή γνώμη, καθώς οι φωτογραφίες και τα πλήρη στοιχεία των γυναικών προβλήθηκαν έντονα από τα ΜΜΕ, ενώ στο επίκεντρο των παραπόνων των πέντε γυναικών ήταν ο τότε υπουργός Υγείας, Αντ. Λοβέρδος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Αυγή", ο εισαγγελέας δεν δέχτηκε τους ισχυρισμούς των πέντε γυναικών και έκρινε ότι ο γιατρός που τους πήρε αίμα ενήργησε σύμφωνα με το νόμο, αφού πρώτα έλαβε την απαιτούμενη συναίνεση. Έκρινε, δε, ότι επρόκειτο για μια απλή αιμοληψία, χωρίς πρόκληση πόνου ή άγχους.

Η τελευταία εξέλιξη αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο οποίο έχουν προσφύγει συνολικά 11 από τις παθούσες.

Διαβάστε επίσης:

Μυτιλήνη: Σοκ και οργή για τη διαπόμπευση 25χρονης με παλαιότερο ιατρικό πρόβλημα